"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Saturday, 22 September 2012

B2B TASK [39]: SHAWL MAJLIS SANDING


Assalammualaikum semua,

Hrmmm... amik mood dulu sebelum wat keje kawin. Update blog kejap. Hrmmm... 10hb September till now 22hb September sy masih belum ketemu lagi ngn "my-sayang". Kete dia still kat bengkel lagi. *Sedang bersabar... Sobs... Sobs... Sobs. Rinduuuuu!!! *100% serius tahap mengada*

Btw, nak cte psl beli shawl utk majlis sanding. Masa majlis sanding nnt aku pakai shawl dgn inner neck with awning. Disebabkan aku peminat tegar online boutique Shawl For You, maka aku tidak kisah nak kuarkan duit lebih sket nak beli shawl glemer liplapliplap tuh. Harga RM119 + postage RM6. Membazir? Owh tidakkk... aku mmg suka pakai shawl. So rase xde ralat la wlpun beli pd harga yg mahal sket... kat butik kedai lain lagi mahal woooo... kualiti sama je. Lebih baik aku beli kat online je. Mmg HIGHLY RECOMMENDED la... sbb Shawl For You dr dulu tudung & shawl mereka jual mmg berkualiti. *iklan percuma tanpa byrn* IKHLAS NI TAU!... Hihihi. Nampak tak pic raya sebelah kanan tu, tudung dr Shawl For You la tuh... 100% silk okay. Selesa pakai.


*Cantik kan? :D


***Nota kaki
20hb September 2012 - Counting the days: 100 days until our wedding day

29th December 2012

Sunday, 16 September 2012

B2B TASK [38]: LANGSIR BUTTON & IKEA



Lihatlahhhh... Pandanglahhhh... Comelkan langsir saya tuh.. hihi. Ade polkadot besar kat atas tu. Tu sebenarnya langsir design button. Tempah jahit kat kwn mak aku. Bgtau kat dia nak design yg simple & comel. Suh la letak bulat2 cam button kat atas camtu. Seminggu je siap. Sabtu lepas hantar, semlm ptg abah aku dah bawak blk umah.

Lepas ni, nak cantikkan master bedroom pulak. Langsir kat bilik maybe tak tukar kot. Langsir byk mak aku punya. Macam2 kaler ade. Maybe nanti nak beli bedsheet kaler green mix light cream. Owhh... dalam kepala ni dah bayangkan mcm2 nak deco bilik tidur. Last week gi IKEA, dah survey dah harga & brg... nak beli cermin dinding, bantal, lampu dll utk hiasan bilik nnt. Nak beli sikit2 dulu. :)

Marilah tgk ikea online catalog (2013):-

B2B TASK [37]: DOORGIFT STICKERS SIAP!!!

my instagram: cikinamin


Yeayy....!!! Sebenarnya dah lama dah pun cte hal sticker ni. Lupa nak kabo je. Kwn aku aka Zoul Prinstation emel, bgtau design sticker dah siap. Tinggal nak tggu confirmation dari aku je. Pas dia emel gambo sticker aku tuh... Alahaiii... cair aku tau! kenapa la comel sgt?!!! Hehehe... mmg dia tau taste aku camne. Semua idea dr aku dia masukkan. Aku ni kalo bab bg idea mmg mencurah2... hehehe. Alhamdulillah... aku sangat puas hati hasil keje diaorg. Skang tinggal nak print & potong je lagi... Awal bln dpn dah dpt dah. In Sha Allah... Tak sabarnya nak tampal2 sticker kiut miut ni... Tunggu la eh rupa sebenar sticker ni camne... bulan Disember baru leh kasi launching...

Saturday, 15 September 2012

B2B TASK [36]: D.I.Y - KASUT NIKAH, BAJU NIKAH & SPECIAL DOORGIFT POTPOURRI

Ahhhhhhh...~~~ P.E.N.A.T!!! (bln ni je dah 2 kali aku tak sihat, penat/letih byk keje)

Itu je ayat yang mampu aku ckp skang ni. Lagi 3bln tuh... rase byk lagi keje2 DIY aku tak siap lagi. Hrmmm... Doa2 kan semoga Allah permudahkan segala urusan aku ni. Aminnn...

D.I.Y 1
Pertama, nak stori psl keje DIY kasut nikah. Lupa la bila aku buat. Tp yg aku igt, mase tu aku tak sihat. Off keje... aku ni kan xreti dok dediam, maka tgh tak sihat pun aku nk wat keje kawin jugak. Belek2 kasut kawin. Dok piki2... design camne la aku nak ni... buka website hattadolmat. belek itu belek ini... last2 dpt gak idea sindri yg simple. Simple je... Aku jahit 3D flowers ngn tampal batu2 tu je... batu2 tu aku amik kat kedai mak aku. Made in korea. Kalo batu swaroski tu mahal sgt ler nak beli... senang je nak tampal batu tu... guna kaedah ironing. Sebelum iron, susun dulu batu2 tu ikut design kita nak, then lapik ngn kain supaya tak melekat, pastu tekap la ngn iron. tekap sampai betol2 melekat... tekan2 skit... Ini lah rupanya kasut aku. Tunjuk skit je.. xleh byk2, nnt tak surprise lerrrr... Hihihi




D.I.Y 2
Kedua, DIY baju nikah... baju nikah aku jahit skit2. xleh ngadap skaligus. Juling bijik mata aku nak menjahit. Dah ler aku ni lembap... jahit beads kat lengan je amik mase 3jam. adoiyaiii... semoga aku tak give up la eh. Btw, nak bgtau, aku beli beads & pearls yg dah siap mix kaler & size dr Facebook Mybeads. Itupun akak aku yg suggestkan. Bkn aku xtau nk beli pearls & beads, tp aku xreti nak beli pearls & beads kaler yg sesuai matching ngn baju nikah. Kat Mybeads ni, bagus... dia tlg kita, bgtau kaler beads yg sesuai utk kita jahitkan kat baju kita. Aku beli 3 peket. Sepeket harga RM16. Byk la jugak dpt dlm sepeket tu campur2.




D.I.Y 3
Ketiga, DIY keje kraf kawin... masih dok celup dawai ngn letak manik2 kat specialdoorgift potpourri. Dah hampir siap dlm nak dkt 300pcs.Ade lg 200pcs nak ngadap. Agak leceh wat bunga dip ni. Tapi hasilnya sangat puas hati if dah siap. Sangat cantik!!! Bukan nak puji hasil keje sindri, tp mmg kenyataan la. Kraf dr buatan jepun mmg lawa2. Mmg berbaloi la aku blaja ngn mak. Kalo org lain blaja kena byr, aku free je. Alhamdulillah... Igt senang nk dpt ilmu free camtu?... hihihi



***Nota kaki:
  • Dah dpt hadiah besday 1st wishlist dr my sista - Alexa Purple handbag.
  • Dah dpt hadiah besday 2nd wishlist awal-awal dr "my-sayang" - Makan Swedish Meatballs kat Ikea dan lain2 lagi... (byk gler aku paw mkn kat dia... haha!)
  • 2 hari sebelum besday dpt bad news, kete & "my-sayang" eksiden. Sib baik dia xde ape2. Kete je yg teruk kemek... sian our cutie car. :'( Now, "my-sayang" susah nak kuar kemana2... Kete still kat bengkel lagi. Dugaan plg teruk kami terima setakat ni. Redha...
  • Masa aku menaip nih... aku still tak sihat lagi. Batuk2 & selsema... Xper la, sakit tu kan menghapuskan dosa2 kecil kita. Senyummmm... :)



Friday, 7 September 2012

B2B TASK [35]: PENAT! MENGEMAS RUMAH...

Sebelum - macam baru pindah

Tanggal 31 Bulan 8 tahun 2012... Hari Merdeka. Yeeeee... MERDEKA!!! Aku me"MERDEKA"kan umah aku yg dah lama berhabuk... Hihihi. Cian umah... setahun sekali baru nak kasi bersih & deco lawa2 (Lawa ker?)

Plan kemas bahagian ruang tamu dulu. Kemas sket2... bhgn lain mcm dapur ke bilik ke akan dibuat secara ansuran... mane larat nak kemas umah seluruhnya dalam masa 1 hari. Matilah aku oiii... Sib baik mase mengemas2 ni, housemate yg sorang lg sudi nak menolong sekali. Alhamdulillah... :) xde la terasa penat sgt wlpun penat la jugak. Kemas dari jam 8pg sehingga 2.15ptg. Siap semua sekali. Basuh langsir, sidai & gantung balik langsir yg jarang sementara nak tggu langsir baru (ehem...ehem..).

Selepas - Barulah cantik kan?kan? :P


Siap ade kuih raya lagi tau kat umah anak dara ni.. hihi!


***Next schedule: Nak kemas dapur nak ajak "My-sayang" berkemas sekali... kena paksa dia angkut barang2 berat nnt. :p

Thursday, 6 September 2012

B2B TASK [34]: BELI KAIN LANGSIR 16 METER @ NAGOYA

Assalammualaikummmm...

Sudah masuk bulan September. Hrrmmm... Sekejap je kan? Hari ni hari Khamis - 6/09/2012. Kira2 dgn jari jemari...114 hari lagi "Hari Bersejarah" akan tibaaaaa... Huhuhu!!!

Byk stori nak cte ni. Memula nak cte psl beli kain langsir dulu. Beli kain langsir pd tarikh 28/08/2012. Dapat gaji terus buang duit! Hehehe... Tak terpiki pun memula nak beli kain langsir, pastu mak ngn akak aku dok asik tny, "Ko bila nak kemas umah?", "xnak cantik2 kan umah ko ke, kan nak kawin?" "Xnak tukar langsir baru ke?"... In the end, ikut akak aku g Nagoya kat Carefour Wangsa Maju. 

Hrmmm... SUMPAH! SUMPAH! Aku xreti beli kain langsir. Nak dekat setgh jam dok belek2 kain langsir... xtau nak pilih yg mane. Tp still dalam bajet la... nak yg paling murah lerrr. Last2 akak aku yg pilihkan. Kejap je dia pilih... Hehehe. Usha yg harga RM4 jeww... darab ngn 16mtr = RM64. Upah jahit anta kat kwn mak aku. Bajet mesti ler murah punya. Hehehe... Harga kwn2. *Nakmurahsaje*


Ni la dia rupa kaler kain langsir aku. Kaler hijau tuhh... tp xtau hijau apekebendanya. In Sha Allah, akhir bulan ni siap. Aku nak paten button je. Aku kan suka benda yg bollat2... ala2 polkadot gitu. Tgk la nnt rupanya camne... :P

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...