"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Monday, 25 June 2012

B2B TASK [22]: D.I.Y - VIP DOORGIFT DIP SUDAH SIAP!

Teaser ad: VIP Doorgift DIP

:Link yang lalu:

Alhamdulillah... Dah siap pun 30 pcs VIP doorgift. Suka sangat2!!!... :D Xleh tunjuk pic penuh, nnt dah tak surprise laa.. nak tau gak rupanya ke? Meh ler dtg umah... hihihi!!! Lepas dah siap VIP doorgift ni... legaaaa sgt hati aku. Yer la, byk lg benda lain tak siap ni. Mintak2 la siap semua spt yg dijangka. Doakan lah aku ye... permudahkanlah keje2 kawin aku ni. Aminnn...

#NowProject
*Skang ngadap buat bunga pahar DIP utk pelamin pulak. 78 tangkai!!! arrrghhh... jangan tensen! senyuummmm!!! :)

*Weken plak mntk tlg "my-sayang" bukak kotak2 & gam kotak2 yg beribu2 tu. Baru siap dlm 400++ boxes. Cuak la gak ni. Risau tak sempat siap. Kami berdua je yg ngadap buat benda alah tuh... kena siapkan 1300pcs. Omigod!... jgn tensen2. senyummmm!!! :)

Monday, 18 June 2012

B2B TASK [21]: SURVEY BARANG HANTARAN - PERFUME

Dok survey perfume dari minggu lepas... lagipun perfume aku dah nak abis. Skang dgn selamba kdg2 muka xtau malu pakai perfume adik aku. Hahaha!!!... ala, kami dok seumah. Brg dia, brg aku. Brg aku... barang aku lah! hihihi...

Actually, aku ni ade penyakit kulit sensitif. Xleh pakai sebrg pewangi lotion, perfume, oil, sabun... ape2 je la. Kena test dulu kat kulit. If okay, baru leh beli. Kebanyakannya... xde la brg aku mahal pun. Sampai skang perfume/body mist aku pakai Victoria Secret je. Dari dulu feveret bau buah dan yg manis2 aje. Feveret aku - Strawberries & Champagne. Dah tinggal sket je tuh. Dulu kwn belikan dr oversea. Pastu aku beli kat S'pore (dpt la murah. Duit kita RM45 je). Pastu skang la nih nk beli kat online je kot. Beza tak byk pun. Boleh la & mampu di beli. Dpt gaji akhir bln ni nak order lah. Nak tau aku nak order katne nnt? Biasa la online shopping sudah... itu lah aku - HOBI. Hehehe...

Korang leh tgk kat sini... Harga sgt berpatutan.




Pastu last week gi jejalan kat shopping mall baru. Depan umah aku je. PARADIGM MALL. Sangat HEAVEN!!! ape yg aku nak.. semo ade kat situ. Starbucks, Charles & Keith, Brands Outlet... Kedai makan pun... punya la banyaaaakkkk!!! #MukaTeruja... Opps! Nak bgtau... Skang "My-Sayang" dah gler ngn bau perfume dr AJMAL. Perfume dr Arab tu la. Ade utk  pompuan jugak. Aku pun dah gler ngn bau dr AJMAL. Sangat ADDICTED!!! Haritu sempat singgah kat kiosk AJMAL, Paradigm Mall. Harga xde la mahal pun. "My-sayang" rembat 1 botol-RM65 100ml. Tapi mase tu SA tu kate promo, amik 3 botol (lain2 bau) RM200. Murah kan? Korang semo mmg mampu belilah. Outlet kedai skang yg aku tau kat PAVILLION, Bukit Bintang.

Korang nak tau maklumat lanjut, sila la jengok kat sini:


"My-sayang" pakai ni skang - CARBON. Sangat Addicted!!!
Wangiiii sangat... tahan dr pg sampai ke petang.

Saturday, 9 June 2012

BAHAN DIP: Q-DIP MADE IN JAPAN

*Ni la rupa dip yg emamin slalu guna

* Yg ni plak rupa thinner

*Dua benda yg wajib ada nak buat bunga dip

Assalammualaikum...

Salam pagi sabtu. Senyummm.... hehehe. Anyway, pg ni nak share stori pasal bahan dip yg aku guna utk celup2 buat bunga dip. Nampak tak pics kat atas tu? Jenama tu la yg Emamin Enterprise slalu guna sejak thn 1987. Setia gitu! :)

Kongsi cerita ni pun sbb smlm ade blogger B2B tanya, jenama ape yg aku pakai. So aku amik la pic benda alah tu utk kongsi bersama2. Mak aku tak suka bahan dip yg made in china tu. Bahan dip dr China bau kuat sangat. Kepala aku pun pening tau! Yg Q-DIP ni kurang bau & mmg menyenangkan hati la bila guna. Bahan dr Jepun mmg terbaik. Asalnya bahan dip ni pun dari jepun. Negara China kan suka "COPY & PASTE". Paham2 sudah la eh... Peace! :)

SPECIAL TIPS:
1) Masa nak celup jgn dok bawah kipas. Dip TAK BOLEH kena/terdedah dgn udara. Nanti CEPAT MENGERAS. Masa celup tu, sambil celup sambil tutup penutup. Kalo sanggup bertahan panas kejap, tutup la kipas. Sekian. Hehehe...

2) Bila nak campu thinner tu, letak sket demi sedikit. Jangan letak skali byk. Agak2 dah ok, Benti kejap. Pastu kaco ngn pisau besi (pisau yg kita slalu guna kat umah tu, yg skali set ngn sudu, garfu & pisau). Sbb nak jaga rupa/texture bahan dip tu. Kenapa kena buat camtu? Kalo buh thinner byk sgt, nnt dip akan jadi lebih cair. Cair sgt pun tak cantik. Nampak nipis je.

3) Selepas celup, tunggu hasil bunga dip tu BETUL-BETUL kering. Jangan sekali2 nak pegang. Nanti rupa/texture tak jadi cantik.

4) Masa celup tu, buat la perlahan-lahan. Jangan sampai meleleh2 byk. Rugiiii wooohhh... Celup masukkan perlahan, angkat pun perlahan sket. Tapi jgn la perlahan sgt... nnt dip cepat lak mengeras. Hehehe...

5) Lebihan dip yg meleleh tu, boleh guna balik tau. kumpul2 kan semo. Letak dlm bekas lain, pastu campur ngn thinner. Biarkan dip tu cair. Pastu leh guna balik. Haaa... tu tips utk berjimat. :)

Friday, 8 June 2012

B2B TASK [20]: D.I.Y - 30% SIAP BUNGA DIP/DOORGIFT DIP UNTUK VIP

Assalammualaikum... :)

Ahhh.... Lega! lega sangat2. Kenapa lega? Sbb hari ni dpt siapkan sket dlm 30% DOORGIFT DIP FOR VIP. Doorgift VIP ni aku buat 30 unit je. Khas nak bg utk merenjis kat pelamin & makan beradab. Bunga pahar/telur adeee... tp lum siap lg. Tgh buat la ni. Mak kate, "jgn usik bunga pahar kat pelamin tu, nnt org nak blk baru bagi. Kalo mase bg merenjis nnt, dah xlawa dah pahar. Nampak kosong masa bergambar." Korang tgk tu... punya panjang akal mak aku imagine... sanggup suh aku buat doorgift lain supaya tak kaco bunga pahar pelamin  78 tangkai yg akan aku buat nanti. Konfem la mak2 sedara, sepupu sepapat aku tunggu sampai habis majlis nak menunggu bunga pahar tuh. Hehehe... KONFEM!!!


*Camni la rupa bunga DIP. Diperbuat drp dawai & celup ngn pewarna dip.
Handmade by my own jari-jemari ni tau!

Ok, berbalik pd crite... doorgift vip ni buat 30 unit je sbb nak bg kat sebelah pompuan 15org, sebelah lelaki 15org. Fair la tu kan bg kat 15org... sape yg 15org tu, aku xtau. Biar ler mak aku yg pilih. Yang belah lelaki konfem la mak mertua & ipar2 biras2 aku yg rembat nnt. Hehehe... :p

Nak tau rupa doorgift aku tu ke?
Theme colors blue & pink.
Maybe aku nak buat camni kot. mix & match 2 design ni:-

1st design

2nd design

Nanti kalo aku nyer dah siap, aku tunjukkan eh... xde rahsia2. Idea, ilmu & pengalaman kena dikongsi bersama kan?kan?kan? baru dpt pahala. Aminnn...

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...