"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 29 July 2012

LAGI 5 BULAN... CUAK!

Bukak blog pastu tengok...
COUNTING THE DAYS
"5 months until our Wedding day"
Apa??? biar betol lagi 5 BULAN. Cepatnyaaaa masa berlalu...

AKU-DAH-CUAK

Ape pasal aku nak cuak sgt ni... hihihi!!! cuak pesal byk lagi keje tak siap kot. Doorgift tak siap2 lagi... bunga dulang hantaran tak buat lagi. Baju nikah tak siap habis jahit beads ngn pearls lagi... Kasut nikah tak siap DIY lagi... baju sanding tak hantar tailor lagi... ape lagi? ape lagi? ape lagi tak buat/tak siap?.... ok cikin! sila cool... Tarik napassss... lepasss!!! fuhhhhh... jgn stress. Nanti muka tak cantik. :p

Doakanlah aku dapat settlekan semo keje kawin ni dlm bulan November. Bulan Disember aku nak BEREHAT... Aku tau bulan Disember semua settle!!! Boleh ke? Setau aku la, lagi nk dkt tarikh kawin.. lagi baaanyaaakkkk keje nak kena buat. Xper... i'm cool. Senyummmm, jangan stress.



***Selamat Berpuasa kepada seluruh bakal-bakal pengantin di Malaysia. Hari ni dah nak masuk 9 Ramadhan. Baru la harini dapat berbuka puasa dgn "my-sayang". Bizi betol la cik abang tunang aku tuh... :)

Tuesday, 24 July 2012

B2B TASK [29]: PILIH STICKER. YANG MANA SATU?




Assalammualaikum,

Sekarang jam 3.42am. Aku xleh tido... tido awal mlm td. Sebab penat sgt2... bulan puasa kannn... kol 11malam kepala dah lentok. Nak tunggu sahur ni kol 4am nak tlg mak masak kat dapur.

Okay... smlm kwn aku dari ZOULPRINSTATION emel design sticker kat atas tu utk dipilih. Yang mana satu yg aku berkenan ye? Nak letak kat atas kotak doorgift tu nanti... Skang ni xtau mane satu yg aku nak... byk sgt ni. Hehehe... nnt nak diskusi dgn "my-sayang" dulu.

Aku rasa semua comel2... Owh ye. Theme color soft blue & soft pink. Theme flower nak imej bunga sakura. Kenapa? Sebab bunga sakura sangat cantik... Bestnyer kalo dapat main bunga sakura kat Jepun. Hehehe... #BeranganSebentar

Korang rasa mane yg cantik eh... Hrmmm.

Saturday, 21 July 2012

B2B TASK [28]: D.I.Y - CARI IDEA DESIGN KASUT NIKAH

Sebelum nak start cite, aku nak kredit pics yg aku posted:


Skang ni bukan baju je yg kena amik tau... kasut pun kena amik tau jugak tau! yeler... skang kan wedding photographer mengade2. Nak amik gambar kasut gantung kat tingkap la... tepi pasu bunga la... kat tgh jalan raya la... atas rumput la... mcm2 la.

Maka, zaman skang ni DIWAJIBKAN (aku la yg kata..hehe) seluruh bakal pengantin di Malaysia diluar sana, jgn amik remeh pasal kasut kawin ehhh...


Firstly... mmg aku nak cari kasut nikah yg ade lace. Sebab theme aku LACE WITH 3D FLOWERS. Alhamdulillah... akhirnya jumpa kasut yg diidamkan secara kebetulan. Dah lama dah beli tu, bulan lps rasanya. Jalan2 kat ISETAN, KLCC... ade SALE!!! sekali mata terpana, terlihat... YES! tu dia kasut idaman spt dlm kepala hotak aku. PEEP TOE + FULL LACE + BLACK COLOR. Amik, test try pakai... huwaaa... selesa sungguh! Corak simple. Full lace. Pastu adik aku tunjuk yg lain plak... siap ade 3D flowers ngn beads+pearls. Tengok harga... erkk?! dah sale pun still mahal. Tak jadi beli... tolak tepi. Xper la, in the end aku amik/beli kasut lace yg aku mula2 tgk td tu. Sbb haritu dah survey awal2 design kasut kawin by HattaDolmat. Aku kan mmg suka design mamat cekeding tu. Nampak cekeding... idea soooo BRILLIANT!!! Finally... akan ku DIY kasut nikah ku ini... Selamat mencuba. Insha'Allah... #InspirasiHattaDolmat

Ni la rupa kasut aku beli kat ISETAN, KLCC


Ni la rupa kasut HattaDolmat yang aku berkenan sangat2...

B2B TASK [27]: LAGI 20% BAJU NIKAH NAK SIAP!

*My Instagram: cikinamin


Alhamdulillah...

Hari Rabu lps - 18hb Julai 2012 baju nikah aku dah siap. Siap seperti yang dijangkakan!!! Mmg nak tempah awal, sbb aku nak jahit tambah PEARLS+BEADS sendiri kat baju nikah.

Kak Ros kate, "ko jahit sindri, kalo akak jahit lmbt la siap, pastu harga lagi mahal. Sbb jahit tgn." Hehehe... bajet mmg la nak murah, lagipun akak aku yg sponsor bayar. Hehehe. Bagi aku mmg murah la siap dgn jahit veil skali tau!

Aku tempah kat tailor Kak Ros. Tailor kegemaran aku sejak keje kat Wisma Rampai... Dia pun dah de simpan ukuran aku dan dia pun dah tau taste aku camne.. cutting baju yg aku suka pakai camne.. senangkan kalo jd regular customer ni. ;)

Mintak2 la siap awal... byk lagi benda DIY yg aku kena ngadap ni... huhuhu. Stress? Ade la sket... haritu kepala otak aku sebelah kiri mcm kena cucuk2 benda tajam. Kazen aku kate, otak penat... stress. Ubatnya, kena tido dan CUKUP TIDUR. Betol la... aku rasa sejak aku start wat keje kawin ni... mcm2 kepala otak ni dok piki. Selalu piki... TAKUT SEMUA KEJE TAK DAPAT SIAP SEPERTI YANG DITETAPKAN... Doa2 kan semua berjalan dgn lancar ye... Aminnn...!!!




Opps... Nak share stori sket ni. Aku sempat jahitkan patch lace ngn 3D roses kat baju kurung raya anak buah aku. Dah raya kan... mesti la nak glemer. Kalo tempah mahal niii... cuba korang try tny harga kat blog BEADMEPLEASE. Giler mahal... tp hasil keje mmg tip top la. Sape yg xreti jahit, yg kaya, yg malas, yg kaya & malas boleh la hantar tempah kat situ. Aku pun suka hasil keje kat BEADMEPLEASE. Mmg jd sumber inspirasi bila nak start jahit. :)

Friday, 6 July 2012

B2B TASK [26]: SURVEY HONEYMOON @ DAMAI BEACH RESORT, SARAWAK

Pertama-tama nak bgtau... Alhamdulillah.

Kenapa? Sebabnya, cuti-cuti bulanmadu DITAJA SECARA PERCUMA SELAMA 3H 2M. Siapa yang menaja tu? Opkos lah "mySugarDaddy" aka abah tercintaaaaaa!!! terima kasih abah... sayang abah sangat2!!!

Di mana tempatnya tuh? Jeng... jeng... jeng... 


Abah aku sponsor cuti-cuti bulanmadu dekat DAMAI BEACH RESORT SARAWAK... Huhuhu...  Seronok la sangat!!! #jumping #lompatbintang. Abah ngn mak dah pegi sana. Mak aku highly recommended tmpt ni kat aku. Kata mak, tmpt ni aman, damai, tak bising & mmg sesuai utk honeymoon. Makanan pun sedap2... terutama makanan tradisional orang sawarak. I LURRVVEEEE FOODS!!! Hehehe...

Bilik2 kat sana pun aku tgk mmg cun... mmg besar... mmg nampak mewah. (walaupun diri ini  tidak mewah... bluweeekkk) Korang tgk la sindri kat site tu... Mmg sgt puas hati.

Aku ngn "my-sayang" hanya nnt kuar duit poket flight ngn makan je nnt. Shopping??? itu tak penting... janji kami nak honneeeeyyyyymooonnnnn... dan maaaaaakkkkkannnnnnn!!!! Hahaha... Maybe ktorg perGI dlm minggu ke-2 bln Januari or bln Februari. "My-sayang" susah la nak cuti. Keje dia byk. Kalo dia cuti pjg... makin berlambak2 la keje dia tertangguh nnt. Tak pe janji PERCUTIAN INI DITAJA. huihuihui... #TERUJADAPATBENDAFREE

B2B TASK [25]: D.I.Y - LAGI 80% BUNGA PAHAR DIP WITH LACE NAK SIAP!


*From my instagram: cikinamin

Assalammualaikum... Salam Jumaat...

Nampak tak pics kat atas tu? sekarang aku tgh menggilerrrrr ngn INSTAGRAM. Tau tak ape itu INSTAGRAM? Sila google sindri ye... hehehe.

Bukan nak cte psl application tg popular tu la... nak cite psl bunga pahar dip aku. Alhamdulillah, keje2 berjalan dgn lancar wlpun aku demam dr hari Selasa sampai semalam (Khamis). Jerebu punya pasal la ni... Xper la... penyakit boleh buat kita ingat Allah... igt Mati. Subhanallah...

Skang ni, rangka dawai dah siap... riben besar dah siap... kristal pun dah siap bukak... kain lace tgh digubah... Hrmmm... tinggal nak celup ngn cantumkan je lagi bunga pahar aku ni. Mintak2 la cantik seperti yg diidamkan... Aminnnn!!!

Tuesday, 3 July 2012

B2B TASK [24]: CUSTOM-MADE DESIGN @ ZOUL PRINSTATION

Sabtu yang lepas, 30hb Jun 2012... hati aku dok DUPDAPDUPDAP... Sebabnya... sebabnya... sebabnya... Hihihi... Sebabnya BUAT PERTAMA KALI pergi rumah FMIL @ PORT DICKSON. Mesti korang pelik kan? dah 4 bulan tunang baru nak menjengok umah bakal mertua. Actually, mak aku seorg yg tegas. Pendapat mak aku, "seorang perempuan anak dara adalah tidak manis berkunjung selalu ke rumah bakal mertua. Melainkan jika ada majlis2 yg perlu dtg, barulah boleh tunjuk muka." 

Itulah dia pendapat mak aku. Elok juga kan? Lagipun mmg kurang manis la, kalo org nmpk kita ni anak dara lum kawin, tp dah bawak ke hulur ke hilir. Sib baik bakal mak mertua aku memahami. :)

Seronok jumpa FMIL. Sangat baik... sangat peramah. Lepak makan tengahari sama2. Lepak dlm 2jam je. Sbb nak pegi Seremban Parade lepas tu. Nak settlekan hal keje kawin. Mesti korang lagi pelik kan? "jauhnya pegi ke Seremban Parade nak settle kan hal keje kawin?" Hahaha... Nak tau gak ke aku buat ape kat Seremban Parade? Jeng..Jeng..Jeng...

Sebenarnya, jumpa kawan ex-kolej aku dulu. Dia skang ade kedai printing. Wat mcm2 design custom-made. Ape korang nak... semo adelah. Kalo nak stori kat sini, mmg panjang berjela. Hehehe.. Korang klik sini: ZOUL PRINSTATION/TOKEYBAJU tgk la apekebenda yg diaorg buat.

*Zoul Prinstation @ Seremban Parade

Aku tempah CUSTOM-MADE DESIGN
* 500pcs A6 size KAD KAHWIN
*1300 pcs STICKERS
*3 pcs A4 size ARROW SIGNS
*1 pc BANNER
*1 pc BUNTING

Untuk makluman korang, custom-made design ialah rekaan yg kita sendiri yg tentukan warna dan tema, tak sama mcm org lain. Hanya kita sahaja yg ade design tu. Special kan? Pasal harga lak... sbb diaorg ni memba aku, opkos la aku dpt diskaun. Hihihi... Harga takleh bgtau. RAHSIAAAAA!!! Tapi hasil keje diaorg mmg comel, tiptop... owhhh!!! btw, korang yg nak order barang custom-made ni jgn mimpi la nak harga murah bebenor. Dah nama pun custom-made. "Nak murah gi kedai Mydin..." <--- bak kate tokey zoul prinstation. Hihihi.... Tapi harga yg kwn aku bg ni, still berpatutan. Sbb tu ramai org order dgn diaorg. Kira mampu korang nak tempah. Sape yg kedekut... xpayah la order ye, nanti korang kena sound balik --- > "Abah ko!!!.." Hahaha...

B2B TASK [23]: BELI DULANG HANTARAN @ KAISON, PARADIGM MALL

Assalammualaikum...

Hari ni hari Selasa. Aku coti sakit laaar... tetiba kena flu ngn demam. Bosan lak asik tidoooo je. Hrmmm... Tetiba je ptg smlm lps balik dr bank kena selsema. Aku kan alergik. Xleh kena udara kotor ngn habuk... bila dah kena, ini la jadinya. Imun sudah kureng lorr... Xpe, bila kita sakit terhapuslah dosa2 kecil kita kan? :)

Btw, hari ni nak stori psl dulang hantaran. Dah lama beli dah. Baru ni terigt nak update. Dulang hantaran aku beli kat kedai nama KAISON. Beli kat Paradigm Mall. Hehehe... Dah dekat ngn umah kan. Senang la. Ape aku nak, semo ade kat sana. Maybe nak shopping brg hantaran pun kat Paradigm Mall. Hehehe...

Nak tau rupa dulang hantaran aku? Actually mmg mencari dulang yg ade kaki. Aku bgtau mak aku nak wat hantaran dlm dulang trus. Xyah guna dulang hantaran asing2. Skang ni kan dah trend buat mcm tu... kira aku ni pun nak Up To Date la jugak. Hihihi! Ala, aku beli xmahal pun. Seunit dulang baru RM14.90. Beli 9 dulang je. Baru seratus lebih je... pastu bekas dulang ni boleh guna semula utk EMAMIN ENTERPRISE... jimat!!! :)

*Kaison @ Paradigm Mall

*Cantik tak?

*Theme: #SEXYBLACKYELLOW

Untuk tema hantaran aku kaler kuning dan hitam. Ikut kaler baju nikah. BLACK IS MUST! kaler feveret tuh... Aku nama kan tema hantaran aku ni #SEXYBLACKYELLOW... Owhhh!!! sungguh poyo sekali...  ape yg seksi tu? hahaha!!! Tunggu la eh rupanyer camne... :)

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...