"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 18 September 2015

SHOPPING!!! @ MOM & BABY EKPO, MIDVALLEY SEPT 2015

Assalammualaikum semua,

Aku nak hapdet pasal shopping barang baby kat Midvalley haritu. Mmg dah lama blocked date nak pi ekspo Mom & baby bulan Sept. Lagipun tarikh tu cantik la sangat... hehe, besday aku 12/09/2015 (Sabtu). Lepas tu tak disangka incik asben & kakak aku ajak pegi hari Jumaat lps incik asben solat Jumaat. Apelagiiiiii.... girang kegembiraan la aku dpt pegi awal sehari. mmg tak sabar pun. Tak sabar nak merasa pengalaman beli brg baby/anak sendiri. Heeeee...!!!

 Mom & Baby Ekpo

Sedia maklum ye.. kalo dah namanya ekpo,opkos crowded dan susah nak dpt parking. Ktorg sampai je kat Midvalley, tgk papan tanda parking semua alerted kaler MERAH... maknanya full parking laaaa... tapi incik asben adelah seorang yg penyabar... kami pusing tawaf mall sekali, lps tu terus cuba masuk parking wlpun alerted merah lagi... ckp² manelatau kot ade org nak kuar kan... sampai tingkat atas sekali ktorg pusing... Tup!!! ade sorang mamat indian, berjalan bawak barang, incik asben follow dan dgn selamba bukak tingkap tny, "nak kuar ke?" indian tu ngangguk!!!.... YESSSS!!! REZEKI IBU MENGANDUNG... HAHAHA!!! dah la dpt tmpt parking senang... betul² dkt nak masuk ke tingkat atas menuju ke ruang ekpo. Senyum lebar aku tauuuu....

Masukkk jeeee.... perghhh!!! orang dah ramai. Ye la dah petang... nak dkt pukul 4.30 rasanya. Masuk terus menuju ke hall 3. Aku dah siap² kuarkan list nak beli brg, list hall & no booth. Sonang!!! terus pegi tmpt mane nak pegi beli brg baby.... ringkaskan cite, aku pegi booth Mumdreams, Fiffy, Pureen, Drypers (yg dalam list aku la...) Mostly, barang dekat FIFFY AMATLAH MURAH. baju utk newborn ade byk lg. Murah laaaa... 3 pasang (6 helai - seluar + baju) ada rm40, rm35, rm30. Aku beli semua baju newborn/3-6 months kat FIFFY je. Barang hgygiene baby beli kat Pureen. kat Pureen baju jual selai² tak byk choice for newborn. harga mahal sikit. Dekat Mumdreams aku beli bengkung zig zag dgn barut baby... Lelain brg aku usha je dulu mcm botol susu, breast pump, car seat... tu next ekpo baru nak pegi... maybe bulan Nov 2015. Jap! Jap!.. bulan Nov aku dah brp bulan ek? Rasanya dah sarat tuh. Hehehehe....



Opsss... lupa nak bgtau, disebabkan xtau dan xdpt dipastikan gender baby... aku beli baju kaler warna warni. Semua kaler ader... kecuali PINK!!! ntah la.. xde feel nak beli kaler pink. Tapi aku tgk aku byk beli kaler biru jeee... Hahahaha!!! Naluri ummi cikin kata "bebird"... Hehehe!

Btw, aku tak dan nak snap pic dlm ekpo tu... penat weyh... sampai terduduk aku ngn akak aku. Masuk dlm 2x tau... memula rehat jap kat foodcourt makan & solat asar. Sib baik dkt je surau. Dalam foodcourt tu je (dah lama tak dtg Midvalley. Xtau foodcourt dah berubah rupa) Lps solat sambung blk shopping... Pastu lps isyak dlm 8.30 baru ktorg gerak balik.

Ni je pic yang mampu aku shared, itu pun amik dari fb kakak aku. hehehe...!!! nampak tak muka kepenatan aku tu... sambil pgg botol air. Sekejap je habis air masak sebotol tu!!! Haus weyh... hausssss!!!

*Masa ni la ramai baru tau aku peknen...
jadi retis kejap dlm masa beberapa jam membalas komen. Haha!!

Monday, 7 September 2015

MENGANDUNG/PREGNANCY: 2ND TRIMESTER

Assalammualaikum semua...

Hahahahaha...!!! Gelak dulu. Giler lama tak hapdet. Malas la... skang koje aku malas je memanjang. Tapi bab makan rajin. mengunyah tak renti². Hehe...

Tak tau la nak taip ape... just boleh bgtau, Alhamdulillah... minggu ni dah nak masuk kandungan 22 minggu. Alhamdulillah aku sihat dan baby pun sihat. Doakan kami berdua sihat ye sepanjang pregnancy ni. 

Takde pe yg pelik sepanjang masuk 2nd trimester ni. Biasa² je aku rasa. Baby tak byk songeh. Alhamdulillah... syukur sgt² kpd Allah SWT. Semoga kemudahan yg diberikan berpanjangan sepanjang mengandung dan sehingga waktu sakit bersalin. Doa² kan.... Amin!

Tapi biasa la kan... lenguh kaki, sakit tulang belakang, sakit pinggang dah mula terasa sikit². Berjalan pun dah tak selaju dulu. Cepat penat... hehe. Orang lain dah 2 meter ke depan... aku dok terhegeh² kat blakang nak follow depa kat depan... Suami pun jadi slow gak berjalan. Sentiasa pimpin/pegang tgn aku kalo berjalan... tahap kesabaran yg sangat tinggi ye tuan/puan sekalian. Hahaha!!!

Paling best... moment paling best ketika ini... hari² dpt rasa baby bergerak². Baby ketuk sana, ketuk sini, gerak sana, gerak sini... apa? sommersaults?!!! haaaa... gittew. Tapi bila tang mengeras... rasa tak selesa sikit la. Mengeras kalo aku byk berjalan or terasa penat. Time tu la aku nak cari katil... landing sepuas hati sambil urut perot... bertenang baby... bertenang... hehe!

Apa?Gender baby? Rahsiaaaaa.... Sesungguhnya aku ngn doktor pun xleh nak agak... sebab tak brp nmpk sgt mase ultrasound/scan haritu. Macam nmpk bebird... tp takleh nak sure lg. Next appointment leh tgk confirm lagi skali... tak sabar nak tunggu 30/09/2015 (ikut kiraan 24 minggu - 6 bulan). Semoga perkembangan baik² sahaja... In sha Allah. Doa² kan ye.... :)

Nah... share pic sikit

20 weeks

19 weeks

20 weeks

21 weeks

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...