"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Thursday, 29 November 2012

LAGI 30 HARI... JENG! JENG! JENG!


Assalammualaikum...

Ahhhhhhh~~~ lagi 30 hari beb! TIGA PULUH HARIIIIIIII.... Hrmm. Neves, cuak, eksaited, takut... bla. bla. bla, bla.... Skang dah mula rase "lain macam" sket. Hrmmm... ntah la. Nape eh? mmg B2B yg nak dekat2 nak nikah ni ade "perasaan" mcm ni ke? Hrmmm...

Btw, Nak bgtau... Alhamdulillah. Keje kawin semua dah SETTLED!!! Nak isi makanan dlm kotak doorgift je lagi. Tu akan dibuat minggu kedua Disember ni. Sebenarnya... aku byk keje nak buat ni. Ngadap keje kawin org lain plak... JADUAL PENUH TILL BULAN FEBRUARI 2013. Fuhhhh... Penat beb! Hari2 balik lmbt.. Takpe cikin... Jgn mengeluh. Tak baik. Rezeki tgH datang tuh... Rezeki Allah bagi, jgn la kita dok keluh kesah kan..? Kalo tempahan xde, mane nak dpt duit poket... ye tak? Honeymoon maybe kena postpone la nie gamaknya... honeymoon je la kat Paradigm Mall dpn umah aku ni haaa... hihihi!!! 

Owhh... back to stori cte kawin aku lak... lagi 30 hari. Hrmmm... Byk benda nak stori ni. Tapiii... byk la! tak larat nak taip pulak... Maka aku nak isytiharkan....

BEREHAT HAPDET BLOG SELAMA
SEBULAN
SEPANJANG DISEMBER 2012

Nanti lps kawin In Sha Allah... time cuti2 aku hapdet semua cite spjg preparation bulan Disember akan dtg ni. OK! CHAU CHIN CAWWW.... *mak panggil suh makan... perot pun udah lapaaaarrrr!!!

Wednesday, 14 November 2012

B2B TASK [50]: TEMA HANTARAN - NEGERI PERAK

Solemnization theme: Yellow & Black

Gambar tema kat atas tu hakmilik aku sindri. tak curik dr mane2 tema wedding org lain. Hihi... Untuk nikah mmg aku nak sgt kaler yg terang dan garang. Hitam mesti ade, sbb kaler wajib dan feveret sampai mati. Hahaha!!!...

Hantaran pun nak tema kaler NEGERI PERAK jugak... nape aku pilih kaler ni? Sbb mak aku asal dr org perak. Lagipun kaler mcm ni jarang org buat. Aku pun pelik. Kenapa eh...? Kenapa kaler kuning bukan kaler feveret? Tapi la ni... tahun ni mmg kaler kuning tgh "IN" skang... pengantin skang dah berani nak kaler garang terang... MACAM AKU! Hihihi...




Hantaran aku mix dr bahan dip ngn artificial flowers. Semo benda aku kena siapkan sindri. Mak aku tau cantum bunga dan buat gubahan hantaran je... Alahai mak, siankanlah kat anak mak ni. Hrmmm... mak aku saje je tuh. Hihi... dia nak aku blaja buat semo sindri. Takpe, itu semua ilmu kan? mane la tau nnt aku jadi tokey EMAMIN ENTERPRISE yg baru pulak... In Sha Allah... :) Nnt bunga dulang dan hantaran dah siap semua, akan aku masukkan dlm blog biz aku tuh... Tunggguuuuuu... KOLEKSI BULAN DISEMBER 2012. *Aku pun tak sabau nak siapkan jugak! cepattttt.... :P


*Sesape nak order, boleh buat tempahan skang utk tahun 2013. Tempahan masih lagi dibuka. Kena tempah awal tau, 3 bulan sebelum majlis. Tempahan kami CEPAT FULLY BOOKED. :)

B2B TASK [49]: BAJU SANDING ONDAWAY

*Inilah rupa baju sanding aku. Lum siap lg daaarrr...

Link stori baju sanding:

Lawa tak kaler baju sanding aku? Hihi... Tak siap lagi tu. Aku buat kain lapis + duyung... ntah ape la nama design... :P buat baju kurung moden je. Idea? Meh sini nak cte... Hoiii... teruja bebenor dah ni. Hahaha!!!

*Ni rupa sebelum jadi baju. Lawa kan?kan?kan? :)

Kain beli kat Jakel. Nak tau cte lebih lanjut, klik kat link atas yg aku bagi tu. Tempah buat baju kurung moden ngn kain ala2 lapis duyung labuh... bla.bla.bla... kat kedai area Keramat Mall. Nama kedai Ezzah Tailor. Upah jahit hanya RM150. Murah kan? :) Siap lps raya haji haritu. Kejap je akak ezzah tu siapkan. Mmg ikut date yg aku mintak la, sbb nak anta buat tempah beading segala bagai... dah baju sanding kan, opkos la nak kena cantik dan glemer gitu! Owh... baju sanding xde buat DIY. Mmg tak sempat pun... byk benda la nak kena settlekan skang. Dah ler semua keje kawin buat sindri. Tak sabo ni nak tgk design baju sanding aku tuh... Opsss! nak tau aku hantar katne?



Kat sini la aku tempah buat beading segala bagai... mmg cantik! maveles!... baju nikah pun aku hantar buat kat MyBeads jugak. Tokey mybeads subuh td baru pm aku, dia kate baju sanding tgh ondaway... tgh jahit patch lace katenya. Weeehuuuu!!! Segala design bagai aku dah inbox & attached kat mybeads. Harga pun berpatutan dg hasil keje mereka. Ye la... hasil keje tgn mmg susah. Hanya org seni mcm kami je yg memahami. Biar mahal sket, tp hasil keje MALATOPS! :) 

*Kononnya nak design ala2 mcm ni.. Ala2 je. tak tiru.
Kalo tiru macam ni mauya harga lagi MAHAL!

B2B TASK [48]: POSTO! POSTO! POSTO KAD KAHWIN

*cumels tak kad kahwin kami? :)

Haaa... Hari ni, lagi 45hari majlis nikah akan berlangsung. Maka... keje posto pun dah start dr skang. Aku dah siap bahagi2 kad kahwin kat "my-sayang", abahmak, adik-beradik aku semo. Aku print 500pcs kad. Tapi abah aku kate kuarkan dulu 400pcs. Dlm hati aku kate, "lagi 100pcs nak buat ape?... hish abah aku ni. Haritu jugak kate suh print 500pcs." Agaknya tgh kira bajet lettew... Btw, sedara belah abahmak aku mmg ramai. Sedara mara ade diseluruh negeri di Malaysia. Hehehe... kat Singapore pun ade jugak. Hopefully, meriah la gamaknya majlis aku ni nnt ye. In Sha Allah... Mudah-mudahan. Aminnnn!!!

Kad kawin ni aku order custome made design dr ZOUL PRINSTATION. Kawan merangkap junior kat kolej dulu. Semo keje printing aku order dr diorg. Hasilnya mmg sgt cantik!!! ikut citarasa aku la... sweet dan cumel!!! :) 

ni link utk korang survey2 psl kedai

B2B TASK [47]: D.I.Y - BUNGA PAHAR DAH NAK SIAP. ALHAMDULILLAH...



Assalammualaikum semua,

Lamaaaanyerrrr tak update blog. Ni baru balik cuti2. pegi Port Dickson. Port Dickson kan dah jadi kampung aku. Wajib la selalu pegi sana. Hihi... hari ni tak keje, so nak update segala benda stori yg tertinggal. Gler lama! byk benda nak cte ni... STAY TUNE!!! :P

1stly, nak cte psl bunga pahar. Alhamdulillah... dah nak siap dah. tinggal nak bungkus coklat je kat kantung kain net nnt. Mak aku memula nak letak duit RM1, nak deco lipat2. Ala... tak buat byk pun. RM78 je, sbb 2 pahar aku ni ade 78pcs. Termasuk puncak 4 btg bunga. Ehh... korang paham tak? tak paham? buat2 paham sudah lerr... hihi. Org yg wat keje kawin je yg memahami. :P

Berbalik pd cte, nak letak duit... pastu aku ckp xpayah la. Letak coklat je. Duit RM1 skang susah nak lipat2. kan duit RM1 skang dah kertas licin tu... payah! sib baik mak aku nak dengar ckp aku. KONFEM! Letak choc Ferraro kottt. Mak aku sponsor. Heeee....

Sape2 yg baru baca blog aku ni... nak bgtau la, bunga pahar ni aku buat (DIY) dr bahan dip. Mix ngn bahan2 lain... cam riben, kain lace. Sbb tema aku kan ade lace, patch lace... :) Tunggguuuuu... aku amik gambar close up ye nnt. Nak update jugak dlm blog biz aku tu - EMAMIN ENTERPRISE. (Sila la jengok terutama B2B!)

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...