"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 8 June 2012

B2B TASK [20]: D.I.Y - 30% SIAP BUNGA DIP/DOORGIFT DIP UNTUK VIP

Assalammualaikum... :)

Ahhh.... Lega! lega sangat2. Kenapa lega? Sbb hari ni dpt siapkan sket dlm 30% DOORGIFT DIP FOR VIP. Doorgift VIP ni aku buat 30 unit je. Khas nak bg utk merenjis kat pelamin & makan beradab. Bunga pahar/telur adeee... tp lum siap lg. Tgh buat la ni. Mak kate, "jgn usik bunga pahar kat pelamin tu, nnt org nak blk baru bagi. Kalo mase bg merenjis nnt, dah xlawa dah pahar. Nampak kosong masa bergambar." Korang tgk tu... punya panjang akal mak aku imagine... sanggup suh aku buat doorgift lain supaya tak kaco bunga pahar pelamin  78 tangkai yg akan aku buat nanti. Konfem la mak2 sedara, sepupu sepapat aku tunggu sampai habis majlis nak menunggu bunga pahar tuh. Hehehe... KONFEM!!!


*Camni la rupa bunga DIP. Diperbuat drp dawai & celup ngn pewarna dip.
Handmade by my own jari-jemari ni tau!

Ok, berbalik pd crite... doorgift vip ni buat 30 unit je sbb nak bg kat sebelah pompuan 15org, sebelah lelaki 15org. Fair la tu kan bg kat 15org... sape yg 15org tu, aku xtau. Biar ler mak aku yg pilih. Yang belah lelaki konfem la mak mertua & ipar2 biras2 aku yg rembat nnt. Hehehe... :p

Nak tau rupa doorgift aku tu ke?
Theme colors blue & pink.
Maybe aku nak buat camni kot. mix & match 2 design ni:-

1st design

2nd design

Nanti kalo aku nyer dah siap, aku tunjukkan eh... xde rahsia2. Idea, ilmu & pengalaman kena dikongsi bersama kan?kan?kan? baru dpt pahala. Aminnn...

9 comments:

  1. salam cikin,
    nak tnye cikin gune dip liquid jenama ape ye..
    sbb kte guna cap usa tu mcm tak best la..
    dh letak thinner byk pon stil dpt hasil tebal..
    fedup rse..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo tak phm, tny je la. Sy sudi membantu setakat yg termampu. :)

      Delete
    2. Sy dah reply, tp in new column. Nnt ciksusu reply kat situ je. Snang sy nak baca n reply trus.

      Delete
  2. Salam ciksusu,

    Sy guna dip made in japan. Jenama DIP. Ade tulisan2 jepun. Tulah dia! Mak sy kate, bhn dr jepun terbaik. Lgpun dip ni pun diaorg yg reka.

    Tip: mix dip putih utk softkan kaler. Mcm kita blaja kat skolah mix kaler2. CMYK. igt tak? Thinner pun xleh buh byk. Nnt dip cair n nipis. Mudah koyak bunga dip tu nnt.

    Tip lain: jgn buat keje bwh kipas. Dip mudah mengeras bila kena udara. Sambil celup, sambil tutup penutup. Senang cte, tutup kipas terus. Hehe...

    Selamat mencuba!

    ReplyDelete
  3. salam..nk tnye..kt mane nk beli dip ni..

    ReplyDelete
  4. salam..nk tnye..kt mane nk beli dip ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Sorry lmbt reply. Saya beli bahan dip ni dkt area kedai bunga umah kakak saya. Keramat, KL AU1. Bahan dip beli semua made from japan.

      Delete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...