"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 7 April 2013

WEDDING REVIEW: KAD KAHWIN, STICKER DOORGIFT, BANNER & SIGN ARROW



WEDDIG REVIEW KAD KAHWIN: Cantik kan kad kahwin aku iteww... semua design dr idea kepala otak aku. Nak design bunga CHERRY BLOSSOM gitu. Pengaruh korea aku sgt kuat okkaayy... :P Yg merealisasikan design ni ialah daripada tokey kedai: tokeybaju.blogspot.com. Korang leh usha kat personal fesbuk dia - DIDA ZENAL Semua design mmg comel2... leh ikut design yg kita nak. Custom made gitu... Tapi korang kena ade tahap kesabaran yg tinggi la... sbb tokey ni sgt la bz. Mmg lambat la nak respon korang nyer pertanyaan (kihkih...tokey ni baca, habislah aku!). Yang penting kena order awal... bgtau awal. Tapi korang jgn risau la... hasil keje mmg tiptop... harga plak mmg sgt2 berpatutan. Korang leh baca review post aku yg sebelum2 ni ek... byk dah aku cte psl tokey kedai ni. :)



WEDDING REVIEW STICKER: Sticker comel ni plak aku tempek kat kotak doorgift. Korang leh tgk gambar kat bhgn label doorgift. Simple je aku  nak. Yang penting ikut tema. CHERRY BLOSSOM wajib ada. :) Suka tak design ni? Kalo korang ade style design yg lain, dr kepala otak korang sindri, bleh la anta n order kat tokey Dida Zenal ye... ape2 pun sekali lagi diigtkan... MEMERLUKAN TAHAP KESABARAN YANG TINGGI. Sape yg tak reti sabar, xyah order ngn dia... hihihi!!!





WEDDING REVIEW BANNER & SIGN ARROW: Ni pun aku tempah kat diorg jugak. Tema pun sama utk majlis sanding. Nak ade CHERRY BLOSSOM di mana-mana... kesian kan aku, xdpt pegi korea. Dpt gambar cherry blossom pun jadilah... hahaha!!! Banner ngn bunting still tersimpan rapi dlm bilik. Nak buat frame bleh tak? :P

Lelain gambar yang aku nak kongsi sesama frame hantaran. Beli tolsby frame kat ikea. Malangnya frame ni ilang masa time nikah... haiihlahhh! mmg aku dah ganti baru... nanti nak letak official pic kawin. 

Tinggal kenangan frame ini... sobs. sobs.... :'(



***Opppsss!!! Nak bgtau... gambar kawin nekwek dah leh amik. Tak sabar nak share cte ngn korang. Mmg dijanjikan 3 bulan siap. Biarlah la lambat janji hasil keje tiptop. Tak sabar nak jumpa photographer kak shida dari LOOKitLOVE PHOTOGRAPHY

WEDDING REVIEW: HANDBOUQUET, DOORGIFT & BUNGA PAHAR UNTUK MAJLIS SANDING

Assalamualaikum & selamat berehat...

Alhamdulillah, harini sempat nak update blog. Heee.... wlpun dah berminggu2 tak update personal blog ni, aku tak lupa tau lagi cte hal kawin aku. Btw hari ni 7 APRIL 2013. Hari ni special sgt... sbbnya... sbbnya... HARI NI GENAP USIA PERNIKAHAN KAMI SUAMI ISTERI - 100 HARI. Alhamdulillah... :) Selama 100 hari ni, okay la... aku dpt jalankan tanggungjawab sbg isteri dgn elok. Incik somi pun bukan jenis cerewet. Senang sangat dpt suami mcm tu... Hahaha! Alhamdulillah... *Senyumlebar. Dalam usia 100 hari ni, kami belum ade rezeki lagi nak masuk "org ketiga". Sedang berusaha ni oiii... Sape la taknak anak kan. Tambah2 usia ktorg berdua ni dah masuk ke ambang 30-an. Doakan kami ye... lekas dapat baby! Aminnn...

Back to stori, nak review pasal handbouquet, doorgift dgn bunga pahar. Actually byk gambar psl cte wedding aku kat instagram. Kalo rajin usha2 la ye. Dulu sebelum kawin, rajin bebenor hapdet cte hal persiapan kawin kat IG. Macam retis la kononnya... Hahaha!!! Ni acc IG aku: http://instagram.com/cikinamin/. Leh je tgk sbb Open acc. Xde ape yg nak dirahsiakan. Aku kan artis... kalo leh nak cte je benda kat semo org. Hahaha... poyo lagi! 

WEDDING REVIEW HAND BOUQUET: Hand bouquet ni mak aku yg buat... idea semua dr mak aku. Aku just ckp, "Mak, kin nak hand bouquet bentuk besar. Leh letak terus dlm pasu terus." Itu lah idea gler aku... Tula korang nmpk besar je kan. Hehehe... Bunga pun aku pilih sindri. Pilih bunga sesuka hati aku je. Mak aku pelik aku pilih bunga merah oren Sri Siantan (kalo tak silap aku la... tarik je btg halus tu, kuar madu putih). Kenangan OOooo bunga tu, kecik2... dulu aku suka mkn madu kat bunga tu. Abih jiran aku nyer bunga kena petik. :P

Hoii... gediks laahaiii!!! 

WEDDING REVIEW DOORGIFT & BUNGA PAHAR/TELUR: Kalo korang pasan dlm IG aku n post yg lepas2 psl doorgift aku, utk doorgift org ramai aku bg kotak kaler silver pastu tempek ngn sticker comel bolat. Untuk tetamu pompuan dpt special doorgift dip flowers potpourri. Tak sangka la hai... doorgift potpourri tu ramai yg suka. Aku ngn mak buat limited for 500pcs (500 pompuan je leh dpt). Ade gak tetamu lelaki yg mintak. Nak letak gantung dlm kete... nak kasi wangi katanya. Bunga pahar lak... ade dua design. Tak sempat amik pic yg lg 1 design. Hrmmm... mmg kwn2 aku pulun habis time naik atas pelamin. Abih tarik2 semua bunga telur aku ngn mak aku buat tu... Kejap dah botak! hahahaha!!!... aku pun dpt 1 je sebagai kenangan... sib baik dapat tauuuu!!!





Kalo korang pasan yg corsage ni plak, mak aku buat special utk famili kami. So org tau la kan, sape tuan rumah, adikbradik n sedara mara rapat kami sepanjang majlis. :) Selalu tgk org buat name tag. Letak "father", "mother", "brother", "sister"... bla.bla.bla... Mak aku tak berkenan. Dia kata letak bunga lagi cantik (Dah nama pun tokey bunga... bunga sahajalah dlm otak ye. Hihihi) Sweet kan mak aku buat corsage tu?... aku pun dapat simpan 1 sbg kenangan. :)

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...