"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 20 January 2013

WEDDING REVIEW: BAJU NIKAH, VEIL NIKAH & KASUT NIKAH

Wokeh!... skang nak cte review psl baju nikah, veil nikah ngn kasut nikah. 

Sape2 yg slalu baca blog aku ni, tau la sejarah cte mane aku beli kain, anta tempah kain kat mane, buat beading katne... pastu veil anta ke mana dan design kasut aku mcmane. Nak aku stori balik ke? Hish! xpayah la ye... aku kasi link kat Labels sudah... korang kalo rajin klik la kat situ.... (Hahaha! nampak sangat aku dah malas nih) Ni aku cte short form je eh... Boleh? :P

Review Baju Nikah: Beli kain kat Jakel, Shah Alam, antar tempah buat baju kurung moden kat area dkt opis aku je - Tailor Rosniza, buat beading anta kat MYBEADS (Fb online bisnes).




Review Veil Nikah: Veil nikah kononnya memula nak buat sindri, pastu tak jadi. Sbb tak menang tgn nak handle. Banyak kije nak buat DIY!!! In the end anta trus kat Tailor Rosniza, tapi... hasil kejenya tak brp cantik. Pastu aku anta by pos suh ZAHRA VEIL (fb online bisnes) buatkan & alter semula. Aku lagi 2 minggu nak nikah time tu tau... hihi! Sbb aku mmg peminat silent reader blogger Pn. Lija. Korang tau blog Non-Cinderella Story tu? Zahra Veil ngn Pn. Lija adalah org yg sama. :) Alhamdulillah... Dpt gak pakai veil hasil keje (alter) drp Pn. Lija.

*Taburan pearls yg dijahit oleh Pn. Lija... :)



Review Kasut Nikah: Kasut nikah beli kat I-Setan, KLCC. Beli time sale... Aku mmg mencari kasut kaler hitam with lace. Sbb tema kuning/hitam ade lace. Sib baik jumpa. Memula nak beli yg siap memanik liplapliplap gituh... tp mahal sgt. Pastu piki2 balik, rugi beli psl bukan pakai slalu... last2 beli yg kosong tanpa hiasan. Plain Lace. Simple but nice. :) Memula buat DIY jahit 3D flower n tampal batu. Pastu lagi sehari nak nikah, aku tanggal semua balik sbb bila dah matching ngn baju dan veil nampak too crowded!!! Sbb baju ngn veil aku dah penuh ngn perincian flowers, beading bagai. Xmo nampak terlalu berat. Bdn aku dah jenis chubby berisi... nnt nampak lagi hodoh. Dlm hati berkata, Less is more better... :)

*hitam warna selamat... bleh pakai dgn ape2 baju.
Tak rugi beli. Leh pakai lagi dan lagi dan lagi lps kawin. :)

WEDDING REVIEW: ANDAMAN MEKAP

Skang jam 3:46PM, hari Ahad. Ujan tgh lebat gler kat luar ni. Igtkan nak pegi Tesco beli brg dapur... Hrmmm. Tunggu la ujan reda dulu. Memang la naik kete... tp tak syiok bila ujan ni. Perjalanan agak terbatas.  Incik suami pun tgh enak dibuai mimpi indah... indahhh la sangat tambah2 time ujan ni kan... :)

Hari ni nak review pasal majlis nikah jugak. Nak review pasal mekap dulu. Aku hired ILHAM SERI CINTA merealisasikan impian andaman mekap yg di inginkan. Untuk tema nikah, nak mekap ala2 cam arab gitu. Byk main celak hitam. Mmg berangan nak muka cam arab. Dapat cam ala2 arab pun jadiiiilahhhh.... kihkihkih!!!


Masa tunang dulu pun aku amik khidmat dari ILHAM SERI CINTA. Harga sangat berpatutan, mengikut bajet pelanggan dan pemiliknya Puan Hasni Othman sangat2 la friendly. Itu yang aku suka sangat tu. Senang nak berdiskusi ngn Mak Andam aku ni. Maybe sebab umur kami beza sket je kot... tu yg rase tak kekok sgt. Yang paling penting, Mak Andam aku ni sgt la paham ape yg aku nak. Explain kejap je, terus paham. :)

Tips bajet yg aku ingin kongsi ngn korang semua... Kdg2 org/bakal pengantin takut nak amik khidmat andaman/pelamin dari syarikat/servis yg kurang ternama atau tak fofular gituh... korang jgn la risau ye, sebenarnya hasil keje diaorg ni pun sama lebih kurang je dgn yg lain. Cakap je mcmane impian perkahwinan yg kita impikan. Pasti diorang ni leh buat mengikut bajet yg ditetapkan. Bagi rujukan gambar, luahkan ape yg kita mahukan... diskusi face to face... buat trial and error. Konfem akan puas hati lepas tuh! betol... tak tipu.

Kdg2 servis yg murah nampak cantik jugak dan bagus hasil kejenya... yg jadi mahal tu sbb servis andaman/pelamin tu sudah ada "NAMA" DAN POPULAR. Tu yang korang kena tau ye... kalo korang nak tau, diorg beli brg2 pekakas pelamin ke, mekap ke daripada jenama yg sama je pun... ntah2 beli bunga pelamin pun agaknya borong kat kedai Fah Lean, Balakong sana tuh... (sesuka hati je aku buat andaian... hihi!)

Owh... melalut plak... back to stori... nak tunjuk pic mekap saya. Marilah lihat bersama2... :D

*gambar ni real tau... xde edit or photoshop. Yes! i like... :)

Friday, 18 January 2013

WEDDING REVIEW: MAJLIS PERNIKAHAN @ MASJID TABUNG HAJI, KELANA JAYA

Assalammualaikum semua dan selamat malam... hihihi!

Korang semua mesti tgh tgk final maharaja lawak kan? Aku layan tak layan sgt. Incik suami yg suka tengok. Kita ikut je la melayan tgk skali... lps tu terigt, "oopss!!! dah lama tak hapdet blog... so, marilah membaca cte psl majlis pernikahan aku (Dah 20 hari nikah baru nak stori...hihihi!)

Majlis nikah pada 29hb Disember 2012, hari Sabtu, bertempat di Masjid Tabung Haji, Kelana Jaya, jam 10.30pg. Alhamdulillah... syukur sangat sbb xde masalah spjg majlis. Dari mula sampai habis majlis, semuanya berjalan dgn lancar. Terima kasih kepada "org kuat" sape lagi kalo bukan ABAH aku. Abah mmg tegas bab timing. Kalo kate pukul 10pg majlis mula, pukul 10pg la semua org kena ade kat masjid.

Aku? Time tu terkedek2 berlari2 anak nak naik tangga masuk masjid. Tau abah mesti bising. Hihihi... henpon dah dok berlagu2 2,3,4 kali... aku buat xtau jew! hahaha... pengantin kena cool mase tu. Xleh rushing2... nanti ketiak berpeluh tak ke buruk ghupanya tuh... (Apakah?) kihkihkih!!!

Ok, cte masa time nak mula majlis... tok kadi (pendek comel jew...hihi) dah dtg dgn gaya cool. Aku tgk muka incik suami sgt la cool. Dia mmg cool pun... xpenah pun aku tgk dia mengelabah. Aku je yg suka mengelabah ayam... :P Yang tak brp syiok, tok kadi berkhutbah punya la pjg... ntah incik suami phm ke tidak inti pati nasihat tok kadi mase tu... abah aku tgk dah bosan dah. kejap gerak ke kiri, kejap gerak ke kanan. hihihi... abah mesti ckp dlm hati, "cepat sket boleh?..." :P Dalam 15mnt jugak la berkhutbah... Selepas itu... Jeng! jeng...jeng...

Alhamdulillah... dalam pukul 11pagi mcm tu sahlah aku jadi isteri kepada incik suami tersayang. Sekali lafaz je tuh... lancar je aku dgr. Memula konon tak nak la nanges... adik aku siap ckp, "kak cikin jgn nangis ye, tisu xde.." Hihihi... sekali aku toleh ke kanan, akak kesayangan aku dah merabai airmata dia... aku tgk plak mak aku, cool je sengih2... Hish! tetiba aku sebak lak tgk akak aku... ye laaa, aku ngn dia rapat sangat. Very closed. Ktorg selalu kongsi cte macam2... aku ade masalah cte ngn dia. Dia pun mcm tu gak... mmg terharu la tgk di nanges.. ape lagi... airmata aku merabai laaaaa.... kihkikih! drama betol la akak aku tuh. Love her so much!!! :D

Hrmmm... ape lg nak stori ek? itu je la rasenya... yang penting SAYA SANGAT BERSYUKUR DAN SANGAT HAPPY!!! *lompat bintang 3x*

Ni sebahagian pics sepjg majlis nikah. Credits to my dear sistaboom, azie jepoon and her hubby. Curik dari album dia. Thank you. Nanti aku belanja makan pau ayam. :P

*mcm artis wooohh mase ni... kamera dok liplapliplap!

*sarung cincin bermula...

*pastu cium tgn incik suami. Terharu mase ni... mcm tak caya dah jadi bini org. hihi!

*owh... sy mmg xreti dok dediam. peace yo!

*sebahagian famili yg hadir... kecoh betol!!! gler mmg kecoh!

*paling suka pic ni tauuuu!!!...

*sesi fotogediks bermula...

*serius segan sangat... sbb kena buat aksi romantik gitu.

*ni lah dia sistaboom kesayangan, azie jepoon.
Terima kasih ye sbb curik gambo tanpa izin. kihkkihkih!


***next update: wedding review - Andaman mekap nikah, baju nikah, veil nikah, kasut nikah, hand bouquet nikah, hantaran nikah & doorgift nikah. 

Tuesday, 8 January 2013

WEDDING REVIEW: YEAY!!! DAH KAWENNN...

Assalamualaikum semua,

Lama gler tak update blog. Biasalah pengantin baru bizi lor... :P Alhamdulillah, majlis perkahwinan aku berjalan dgn lancar. Owh ye... harini 10 HARI SAYA SUDAH MENJADI ISTERI YANG SAH KEPADA MUHAMMAD HIJRI IBRAHIM. Alhamdulillah... Hanya Allah SWT shj yg tahu betapa bersyukurnya rasa skang ni... sangatttt syukurrrr... :)

Nak cte ape ek? Dah lama tak update ni, kepala otak pun dah blur. Nanti aku review satu persatu pasal majlis nikah dgn majlis resepsi eh... skang mari tonton pics kahwin aku ngn incik somi yg sgt cute lagi comel. Hahahaha... #gediks

Tak byk pun pics... kira teaser ar ni. Anak buah aku amik gambo. Kira okay la. Janji hado! :)

Ni gambar nikah. Tema negeri Peghak.


Ni plak tgh buat photoshoot outdoor. Selepas majlis resepsi.


***next update: Majlis pernikahan di Masjid Tabung Haji, Kelana Jaya.

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...