"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 26 August 2012

B2B TASK [33]: SURVEY HANDBAG @ SOMETIME

Assalammualaikum... Salam Malam Isnin.

Selamat bermula keje esok ye kawan2. Hihihi... Giler malas esok nak pi keje. KEMBALIKANLAH MOOD KERJAAAAAA!!!...

Raya tahun ni keluarga aku The Amins tak pegi bercuti kemana2. Sebab abah kena jaga nenek yg sudah uzur. Melepak shj kami di rumah. Bosan? YELAHHHH... sib baik ade cte best leh layan. Ngadapppp je la tv. "My-Sayang" plak beraya sakan sampai raya ke-4!!!... perghhhhh!!! Mmg sakan lah... #Jeles.

Time raya aku jarang on9 melainkan mengupload pics raya, like pics raya org. Owh! sangat suka tgk pics org beraya sana sini. (yelahhh...sbb tahun ni bosan xkuar kemana2. #JelesLagi) Pastu tetiba rajin plak la kan nk skodeng instagram celebrities kat mesia... @ikaradiusite & @mariaelenazarul. Skali aku terpersona ngn HANDBAG DARI SOMETIMEDOTCOMDOTMY - ALEXA: INSPIRED BY MARIA ELENA.



Selepas usha dan memerhati dgn KUSYUKNYA... maka dgn rasa senang hati, birthday aku 12 SEPTEMBER 2012 thn ni, aku nak hand bag alexa kaler purple. Konfem! nak jugak!!!...  nak mengepaw my sista & "my-sayang". Leh ke dapat? Hihihi... Dan dengan senang hati jugak nak beli handbag for hantaran kahwin nanti. Harga mampu dibeli... itu yg penting. :)

my #1 wishlist - alexa purple



***Iklan sebentar
Korang kenal tak sape Maria Elena tu? Tak kenal pun xper. Dia pun manusia biasa cam kita jugak. Kalo nak tau jugak, gi la usha blog dia - http://peliks.blogspot.com Aku bkn fans dia. Hanya suka cara dia mengolah ayat... mengajak kita ke arah kebaikan. Kebykkan ayat dia meaningful. Alhamdulillah... :) dia sentiasa ingin jadi baik dari hari ke hari. Hrmm.. tp kesian, ramai plak haters dia. Lantak la. Haters tu xde keje nak buat. Yg penting, life MariaElena sudah jauh ke depan dan semakin baik. Tu yg penting.

Tuesday, 14 August 2012

B2B TASK [32]: BELI TUDUNG NIKAH @ GALERI ARIANI


Assalammualaikum...

Hrmmm... lagi 5 hari je lagi nak raya kan? Lagi nak raya ni... laaaagi aku sibuk kat kedai EMAMIN ENTERPRISE. Keje tak penah habis... lps raya ni, ramai betol yg nak bernikah! Huhuhu... Jelllleeessss!!! 

Korang nampak tak pic instagram aku kat atas tu... aku tgh dok pilih tudung for majlis nikah kat GALERI ARIANI. Pegi Ariani dekat cawangan Wangsa Maju. Belakang carrefour. Akak aku ni... senyap2 jadi mamarazi skodeng aku tgh pilih tudung. Alaarr... aku pilih tudung STOK LAMA. Sehelai RM18 SAHAJA... den tak mampu nak beli yg beratus2 tuuu oiiii. Hihihi... Actually, aku bukan la peminat setia or regular customer kat Ariani. Akak aku tu haaa yg sebenarnya. Tiap2 bulan mesti beli tudung kat Ariani. 

Masa pegi sana tu, nak pilih tudung... rasa segan sangat2. Sebab bawak skali baju nikah. Nak matching la kan... kasi sama. takut salah pilih kaler. Sekali awek SA Ariani suh aku kuarkan baju nikah tuh... Naahhhh!!! sekali semua org dtg tengok... *malu giler masa ni*. Semua ckp, "Cantiknyaaa..." Alhamdulillah... Semua dah start tanya dah, bila majlis?, org mane...? eheh, peramah betol diaorg ni. aku okay jeeewww! Hihihi... Seronok, dilayan bagai puteri wlpun beli tudung harga hanya RM18. Hahaha!!!... Ade jugak akak aku shopping  skali tudung kat situ. Aku beli tudung murah2 jew. Aku usha yg STOK LAMA SAHAJA. Beli tudung awning lycra for inner - 2 helai: RM50. Beli utk raya. Hihihi.. :P

Tudung nikah aku tu nanti nak pegi tampal batu-batuan gemerlapan gituh... barulah glemer kan? kan? kan? lepas raya kot nak pegi buat... ***Hrmmm. Duit terasa kuar cam air terjun sudahhh... T_T

Saturday, 4 August 2012

B2B TASK [31]: D.I.Y - IN PROGRESS... SPECIAL DOORGIFT FOR LADIES

my instagram: cikinamin

Sample doorgift potpourri for ladies ONLY!

Assalammualaikum semua... (eceh, mcm ler fofular sgt ade org dok baca blog aku ni)

Hari ni dah 15 Ramadhan. Sekejap je kan? Hrmmm... mcm baru je rasa nikmat berpuasa. Dah tua2 ni kan rase lg seronok puasa dari beraya kot. Tapiiii.... puasa ngn raya aku thn ni TRIPLE SERONOK. Sebab ape? Sebab dapat berpuasa dan raya dgn MY ONE & ONLY SAYANGNESS - "my-sayang"... Alhamdulillah. :)

Okaayyy... skang nak cte psl SPECIAL DOORGIFT FOR LADIES. Orang2 pompuan je dpt. Lelaki xde! Hehehe... ni idea Mak Timah aku ler. Pompuan kan suka benda2 yg cantik. So, mak aku plan suh buat 500pcs POTPOURRI DOORGIFT utk tetamu pompuan. Ni kira sape cepat dia dapat la. Kalo nak kena salam jumpa Mak Timah sebelum balik... Opps! jgn piki ke lain lak. Bukan mak aku mintak "hadiah". Tapi mak aku niat, nak ucap terima kasih sendiri kat tetamu. Susah nak jumpa tetamu sorang2 secara personal. Tuan rumah kan bz. So, dgn cara mak aku ni... boleh la dia lafaz TERIMA KASIH TAK TERHINGGA KEPADA PARA TETAMU. Mak kata tetamu kena layan TIP TOP... baru diaorg rase seronok & tak gelisah spjg majlis nanti. In sha Allah... :)

Tgk kat sample aku attached tu... buat lebih kurang camgitu ler. Kecik je, tak besar. Tema kaler of cos blue ngn pink. Nanti kalo dah siap aku buat teaser ad dulu eh... hihi. Bnyk lagi tak siap tu. Potpourri tak wrap lagi... dawai baru celup je tuh. Baru buat dlm puluhan je kot. Manik tak letak lagi. Riben kecik besar tak potong lagi... eheh? Leh je aku relaks kan skang ni... Hahaha. Bulan puasa ni, aktiviti slow skit. In sha Allah... akan siap spt yg dirancangkan. Mak Timah aku dah risau tu. Sbb tgk aku ni relaks sgt... SAPA KATA AKU RELAKS??? Hanya Allah je la tau perasaan aku ni. Heeee.... :D

Friday, 3 August 2012

B2B TASK [30]: TAK NAK PAKAI VEIL MASA NIKAH. BOLEH TAK? LIKE AHC!!!


Korang tengok la awek cun kat atas ni pakai tudung outer ape? tudung outer LACE okkaaayyy... bukak FACEBOOK PAGE AHC, aku terus jatuh cinta dgn tudung outer lace tu. Memang sgt sesuai for nikah. Tak payah veil... simple, tp still look nice. Kalo rajin tambah sindri la batu liplap ke... pearls ke... beads ke... aaahhhhh~~~ yang tak bestnye... AHC belum open lg utk jual... diaorg baru promo INNER AYRAA SILANG. Highly recommended... tp tulah... cepat bebenor fully booked. Akak aku sempat je beli. Tu pun dia nak beli lagi tu. Sbb selesa sgt2... muka bolat dah tak nmpk bolat sgt... nmpk tirus sket... sket la. :)

Mintak2 cepat la kuar tudung outer lace tuh.... nak sgt2. Nak sangat-sangat-sangat!!! Kalo mahal camne? haihhh... kena usha gak kedai diorg ni kat Kota Damansara. Nah! korang tengok la kat website AHC:




Our boutique is located at :
23-1, 1st Floor,
Jalan Cecawi 6/33,
47810, Kota Damansara,
Selangor Darul Ehsan.
Operation hours : 11 am till 7 pm
Closed on Sundays

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...