"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Thursday, 27 June 2013

BERTUAH LAGI!!! - I'M THE WINNER HATTARTW FASHION SHOW

Assalammualaikum semua...,

Sukaaaaa sangat sejak 2 minggu ni. Rasa bertuah sangatlah... hohoho! Last week menang contest Emel by Melinda Looi. Semalam plak dpt tau menang HATTARTW pulak. Bukan ade wat contest ape² pun. Hattadolmat suruh REPOST/RETWEET/SHARED je pasal produk terbaru dia tu. Aku pun suka suki la repost share kat IG aku... Hahaha!!! Alhamdulillah dan mmg tak sangka terpilih. Terkojut den, Hattadolmat tagged nama den kat IG dia... Lompat-lompat bintang semalam. Hihihi... nak tgk? nk tgk... *excited tak habis lagi ni! LOL...!!! Btw, RTW tu singkatan bagi READY TO WEAR. :)

*Nampak tak tu? Hatta tagged & like IG kita. :)

Event ni start 29hb Jun, Sabtu jam 8pm kat SHERATON IMPERIAL HOTEL Jalan Sultan Ismail. Sape² dok KL tau la ye... (aku pun baru google katne... Owhhh dkt ngn area ke Kg. Baru/Bkt Bintang rupanya. Baru tauuu... :P) Hantar emel ke assistant Hatta, Qamy namanya. Then Qamy emel E-Invitation card kat aku. Qamy siap remind bgtau, "Pakai glams2 & Vouge²..." Hahaha... aku maneler reti vouge n glams ni... aku tau pegi dinner malam pakai baju kurung, dress tak pun jubah je... hihi. Den dah juakkkkk... trus emel kat Qamy lagi (sure Qamy geleng kapla tgk emel aku je yg masuk. hihi) aku tny, "Dress code glams & vouge camne... alamaakkk... advise pls. Nak pakai baju kurung, dress or jubah bleh?" Qamy replied, "pakai je cantik². tema glams. just be yourself.." Haihh... lega aku pas Qamy balas camgitu... janji glams ye... glams.... mekap glams sudahhhh! :P

*Sbhgn rupa e-invi card dari Hattartw & First lady

Hrmmm... Tak sabar ni oiii nak tgk fashion show favourite designer aku ni. Dulu dok berangan Hatta buatkan baju kawin... Berangannnn jeee laaaaa... kalo dlm poket ade ribu-ribuan tarak hal face to face ngn Hattadolmat. Hihihi... Finally, dapat gak jumpa dia & tgk fashion show in my real life dan secara langsung 29hb June 2013 ini!!!.... Can't waaaaitttttttt!!! :D

Antara teaser koleksi Hattartw
*kredit gambar kpd Hattartw


*lawa kan? Full lace siap ngn bunga² timbul.
Hatta kata skang fashion camgini tgh "in".


Kalo korang xkenal Hattadolmat, korang pegi la web dia - http://www.hattadolmat.com/. Dia design mmg lawo² laaahhhh haiiii... mmg tempting gugur hati mata tgk dia nyer design (aku kata laaa... org lain kata aku xamik tau. Hihi)

Jommmmmmmm!!! tahun ni kita raya sakan pakai baju Hattadolmat pulak. Mmg korang mampu beli... percayaaalahhhh.... jgn lupa serbu First Lady nnt eh. 

Selamat menyambut bulan Ramadhan Semua... ;)

Monday, 24 June 2013

ALHAMDULILLAH... I'M THE WINNER!!! - EMEL BY MELINDA LOOI

Assalammualaikum semua dan selamat berjerebusssssh!!!...

Hrmmm... teruk kan jerebu skang ni. Dulu ade gak Msia kena jerebu tp xde la sampai index naik ke paras BAHAYA... Huihhh! Takut wooo... tak pasal² leh dpt semput. Hari terbau asap terbakor... Ni gi keje pakai mask (Rase macam gaban la plak... :P)

Ok stop cte jerebu. Nak cte pasal perihal fashion pulak ye. Last week aku gatal² tgn try test cuba nak masuk contest dari blog Shea Rasol. Alaaa... jwp simple question je. Piki xde la rase akan menang sbb aku tgk ramai yg minat masuk contest tu :) Dalam hati dpt scarf dr koleksi EMEL Melinda Looi pun jadilah... xde la berangan MENANG BESAR dpt g event fashion show & Hi-Tea. Tup! Tup menang besar la pulak... Haiii la bertuah! dah la baru 1st komen aku tu kat blog Shea. So lucky! Hehehe...

*Teruja wooo dpt emel nih!


+ Ni link blog Shea soklan yg aku kena jawap: GET YOURSELF EMEL BY MELINDA LOOI
+ Ni plak link Shea umumkan nama pemenang: DIME A DOZEN
+ Soklan yg aku kena jawap:
All you need to do is, LIKE this post on that blue LIKE button below and answer in the comment box:
  • What are you mostly looking forward to in Ramadan?
  • Full name
  • Email
+ Jawapan yg aku bagi:
Assalammualaikum Shea,

This is my 1st comment to your lovely blog Miss Shea. Harap² i'm the lucky one! (Tak bodekkk!!! hehe..)

What are you mostly looking forward to in Ramadan?
- This is my 1st time Ramadhan as a Wifeeeeee!!! Hahaha.. and i mostly excited about it. Can't wait solat terawih, sahur, break fast with my lovely husband... Opss! and of course PARAM - Pasar Ramadhan. Every during Ramadhan i've enjoyed "cuci² mata" seeing a variety of foods. Other than that... the mostly looking forward to in Ramadhan, semoga Ramadhan kali ini membawa lebih keberkatan dan memberi saya lebih banyak peluang utk beribadah dan mendapat pahala daripada ALLAH SWT. In Sha Allah... :)

Selamat menyambut Ramadhan Shea Rasol.

Full name: Nurashikin Mohd Amin
Email: cikin_80@yahoo.com
June 18, 2013 at 12:56 PM

*Ni la rupa e-invi kad diaorg emel. Sebelah kiri ade lg gambo.
Muka maya karin. Tp aku xminat. Tu yg aku crop tu. Hahaha!!!

Giler pjg kan aku taip? Hahaha... susah org yg byk ckp ni. Adeeee je benda nak ngomel (Sesuai  bg mereka yg suka buat blog. Org yg ade blog ni suka mengomel! Hehehe...) Btw, aku xdpt attent event tu sbb buat masa weekday... hari Rabu ni - 26th JUNE 2013, kat PWTC jam 2.30-4.30pm. Alaaaaa!!! mase wat contest tu mmg xpasan sbb teruja sgt nak masuk contest. Igtkan event tu time weekend... Hrmm.. xde rezeki. :'( Berangan la nak jumpa Shea Rasol dgn Diana Amir. Hailaaaahhh!!! maybe 1 day kot dpt jumpa diaorg. In Sha Allah. Adore their style!!! sangat cantik wlpun simple je diaorg dress up. :)


So... pade sape yg terbaca post aku ni pada hari ini (24/06/2013) dan teringin nak pegi event EMEL BY MELINDA LOOI,  aku nak bagi free kat korang la invi card tu. Boleh la dgn segera emel ke aku ye: cikin_80@yahoo.com ataupun SMS 012-2629090. Ade peluang lagi ni... Esok last day bg nama buat confirmation ke event ni.

*Sila re-post kpd kawan² anda yg berminat. Opss! Fyi, Per-invi card only for ONE PERSON. 

Friday, 21 June 2013

JOM SOKONG PETANI RAKYAT PALESTIN & BELI KURMA PALESTINIAN MEDJOUL DATES



Assalammualaikum semua... salam jumaat,

Alhamdullilah... dah jumaat dah kita ye? *Suka!Suka!Suka! Spt biasa sebelum buat apa² aku suka online dulu... tgk berita online... apa² je la yg jd kat malaysia & dunia kita ni. Laagiii satu, tak sah la kan kalo tak bukak FACEBOOK. Hahaha... "makanan harian di waktu pagi. LOL!

Okay... malas nak lalut panjang², kan bulan Ramadhan akan tiba dlm masa beberapa belas hari je la kan? So aku share cite pasal Kurma Palestinian Medjoul Date. Ni pun dpt info dari Official page Wardina Safiyyah. Aku suka shared benda² yang ilimiah dan berinfo. Kan ade kate, if kita berkongsi ilmu dah dapat pahala tau... 

Ini antara petikan kata dari Wardina Safiyyah:-

"Boikot kurma Iran dan kurma Israel! JOm tolong petani Palestine!! Kurma medjoul Palestin dari Ariha yg diusahakan oleh peladang kurma Palestin sendiri. sila hubungi Manager Ariha dates (Wan Muhammad @ Wan Am 0175854409) utk tempahan sebagai pengedar. utk pembelian bolih hubungi aqsa syarif daerah (sila lawat FB Aqsa Syarif utk alamat/no tel aqsa syarif daerah @70 daerah seluruh negara). satu cara utk membantu petani/rakyat palestin."



Sape² yang rase nak jd pengedar boleh la hubungi nombor yang tertera itu. Aku taknak jadi pengedar. Aku nak beli je. Sambil membeli, sambil membantu rakyat islam Palestin kita yang sering dan sudah lama di tindas. Cara paling senang ini je la yg kita mampu tolong dan derma serta sedekah kepada mereka. Semoga mereka dilindungi dan dilimpahi rezeki oleh Allah SWT. Aminnn...


Selamat menyambut Ramadhan semua... Sayang Islam! :)

Tuesday, 18 June 2013

SHOPPING RAYA QEELA DRESS - NAVY BLUE @ PRETTY LUUNA

"Ekelehhhh... Lum puasa lagi dah cite pasal shopping raya."

Mesti korang kata begitu kan?kan?kan? Hehehe... lantak laaarrrr...!!! :P style aku, beli sikit2 nnt tak la terase duit keluar byk sangat. Tol tak? Itu style aku la... style korang, korang nyer pasal la. (Huishh.. kasor bahsa cik kak oi! Hehehe.. gurau!)





Camne leh terjebak shopping dress atas ni? Begini ctenya....

Aku kan suka baca blog Shea Rasol blogger fashionista Malaysia. Korang mesti kenalnya lahh... aku dah lama dok follow gadis comey Shea ni. Bagi aku, taste dia mmg cool... cantik & superb! barang murah pun, bila dia pakai nampak lawa, mahal dan esklusif bagi aku. Dia pun mcm kita gak... ade barang dia beli sendiri, ada barang dia kongsi sama ngn adik bradik ngn mak dia... paling aku tak tahan handbang vintage mak dia... aduhhhh! Gler lawa... Baguih dpt mak yg suka melaram jugak! (macam mak aku ler ni...)

Satu hari tu dia posted blog pasal dia jejalan pegi Jalan TAR... aku mmg terpegun la dia dress up. Pakai  Qeela Dress beli dari PRETTY LUUNA Cun gilosss bagi aku. Simple, Sweet and and and very nice... Tu laaa, sape kate org berhijab ni tak boleh melawa? tapi melawa tu pun kena iku syariat jugak la kan... LABUH DAN LONGGAR! Ni aku shared posted blog dia pakai dress Qeela kaler emerald green. Cuweeetttt sangat! :)




Memula nak tiru la kan, nak beli emerald green jugak... skali dah out of stock. Shea punya pasal semua jadi selling fast! Hehehe... ekceli aku xde/xpenah ade kaler hijau emerald ni, nak gak pakai. Tgk dulu elyana ngn schaalyahya pakai kaler ni lawaaa la sangat. Aku tak berani pakai memula sbb rase mcm suram... Tetapi bila tgk kaler ni dah dok popularrrrrr... makaaaaa aku pun ingin cuba. Hihihi... Aku <--- adakah mangsa fesyen? LOL!!! In the end beli la kaler biru kesukaan aku... sib baik ade lg stock. Alhamdulillah, email dah replied oleh admin PRETTY LUUNA. Esok nak pi bayar. Sib baik reservation dlm mase 2 hari. Harga hanya RM60 sahaja... postage RM6. Jumlah RM66 sahajaaaaa... :)

SARANGHAEYO KOREA! = I LOVE YOU KOREA!

*Saranghaeyo, meaning "I love you", is written as 사랑해요 in Korean.

Assalammualaikum semua,

Kenapa aku tetiba taip ayat korea ni? adakah aku akan ke korea? honeymoon kali ke-2 bersama incik somi???!!! Owhhh... tidak, tidak, tidak... Jauh lagi mau menuju ke sana. Tarak bajet woooo!!! ado RM3K baru leh cite (tak termasuk duit shopping lagi tuh. haih!). Ngheeee.... :P

Begini cte sebenarnya... Mak ngn adik aku yg pegi sebenarnya laaarrrr. Diorg dah register awal2 tahun haritu masa Matta Fair kat PWTC bulan Mac haritu. Sekali deposit sorang kena bayo RM500. Aku manede duit tang tu... baru nak bernapas kumpul duit tauuuu... Sobs! Sobs! Sobs! Jealoussssss lagi nih!...

Adik aku amik travel manentah lupa la plak. Tapi ianya percutian in pakej group - muslim travel. Senang kan skang ni nak pi bercuti?... semua dah sedia ada. Janji ONGKOS kena ada dulu la kan? Per person RM3K+++ pakej 6H 4M. Adik ngn mak aku syiokkkkk woooo... mak aku la plak paling eksaited. Dah 2 hari balik mesia still dok cte negara Korea. Lagiii laaaaa aku panas meyirap mengoren semua lah! Aku ajak abah aku gi thn depan. Abah aku kate okay je. Aku ckp, "abah sponsor... yeayyy!!!" Terus abah ku senyap. Hahahaha...!!!

Byk tempat2 popular adik aku pegi antaranya Nami Island... cte winter sonata wat kat situ la shooting. Sape2 yg pegi time musim sejuk opkos terasa auranya... hehehe. Tapi skang ni musim panas, (adik aku kate xpanas manepun... 29 darjah celsius) so, xde la sajli malji bebola ais. Untungnya pegi time musim panas ni, senang nak berjalan... xyah nak pakai baju tebal2... perjalanan mudah tanpa ade delay2 (kalo time salji buruk, kan slalu delay time perjalanan)... nak shopping pun xde masalah. Sonanggggg!!!

Ini antara ole-ole adik ngn mak aku belikan... (rugi aku tak mintak adik aku sebundle pack masker. Kat sana murah gler produk skin care - 1 peket face masker baru RM1 duit kita. Murahkannnn?) Jom usha barang2 100% made in Korea. Bukan made in China taaauuuuu.... awal2 dah suh adik aku cek kalo nak shopping brg kat sana... kalo made in China, baik gi negara Cina terus... ye dak??? hahaha...!!!

Handmade fridge magnet, face mask, Halal food keropok & WON1000 (RM3 jer!)

Losyen, brooch, face mask & Tshirt. All 100% made in Korea. 

Miniature Moschino Collection. 
Mak aku beli kat airport Incheon. Harga murah la mcm kat Langkawi.
Comey je! Suka tau bau floral&fruity.

2PM artis kegemaran aku & adik aku... ktorg ni geng Hottest tauuu...!!!

Wednesday, 12 June 2013

ALKISAHNYA TUDUNG BAWAL COTTON VISCOSE

Assalammualaikum semua,

Ni 1st entry utk bulan Jun 2013... hahaha! dah tgh bulan baru nak update blog. Bkn xnak update, tp rasenya xde cte yg best nak cte kat korang semua. 

Ni haa.. tetiba plak nak share stori ngn korang pasal TUDUNG. Haih... sape yg tak giler ngn tudung kan? Sape yg berhijab tu dan giler berfesyen, mesti hari2 dok scroll kat tenet nak cari latest corak tudung kan?kan?kan?... Alaaaa... aku tau la. Sbb aku pun hari2 mmg buat camgitu. Hahaha! Aku mmg gler tudung. Tak kisah la shawl ke, bawal ke, syria ke, tudung awning ke... semua aku bedal! Seronok gler kalo bab cuci2 mata tgk tudung kat tenet ni kannnnn?.... :P

Aku sebenarnya nak cte psl aku beli tudung BAWAL COTTON VISCOSE BIDANG 45". Aku still confused sampai laaa niii haaaaaa... kenapaaaa???

Sebab aku konpius ialahhhhhh... korang bleh bayang tak? camne la aku tak konpius... Tudung corak dan material yang sama, kat kedai harga jual lain, kat online jual lain... plak tu kat online ni ade beribu-ribuuuuuuuuuuuu online seller tudung. Makaaaanyaaaaa... harga pun sangat berbeza. Padehal material sama tu. Ya, aku paham. Ade seller nak untung lebih... ada seller tak kisah, janji dpt untung pulang modal. Aku tau la sbb aku pun peniaga jugak. Hihihi...

Ni kisah aku ye: - aku beli kat kedai "A" sebab murah harga jauh beza sgt dengan kedai online "B" & "C". Aku beli RM15 je. Korang nak tau tak berapa aku tgk harga kat online tudung aku tu? RM25 okayyyyy. Mahal kan?... tu tak masuk postage lagi tu. Kalo beli wholesale plak kedai "B" jual RM170 termasuk postage. Kalo beli wholesale kat kedai "C" plak dia jual RM160 termasuk postage. Haaaa... korang nampak tak perbezaan tu. (Ya, aku mmg seorang yg detail dan suka survey. Itu penting!!!)

Apa aku bleh wat conclusion skang ni, barangan online skang harga sama je kalo kita pegi beli sendri kat butik/kedai luar sana... xde lagi istilah "beli brg kat online lagi murah laaa...." ITU DULU, SKANG TIDAK LAGI... Bukan aku sorang je tau yg ckp camgini, kwn2 aku yg suka shopping online pun dah perasan dan berpendapat sama cam aku ni.




Nasihat personal aku la kan... patutnya seller online ni kena la compare harga dgn peniaga lain dr online jugak. Pastu jgn ler beli dgn "orang dari atas tangan ke tangan" (pembekal 1 jual ke pembekal 2 kemudian kita beli dari pembekal 2 maka harga jadi 2X ganda la naiknya). Baik terus beli drp pembekal or pemborong. Rajin2 la cari sendiri thru google or tanya2 kat org. Kalo jual mahal sangat, mane ade pembeli nak beli. La ni... kita sebagai pembeli ade "KUASA VETO". Kuasa Pembeli gituh... korang opkos dok survey2 yg paling murah kan? Ye dak?... Heeee!!! Peace... :)


Bawah ni aku shared pics tudung bawal cotton viscose aku yg berharga di pasaran dgn bermacam2 harga. Heheheh... Gambo balik kg awal Jun haritu. Anak buah aku kahwin...

*Baru beli terus pakai. Tak sempat nak basuh dulu. haha!

*Peace yo!

ni bff tersayang... anak akak aku. Mana2 mesti nak menempel kat aku. Hihi.

*mak aku meghaaaahhhh... hihi!

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...