"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 29 January 2012

[TASK 14]: SHAWL CHIFFON BEADED @ BUTIK DIRS

Sejak minggu lepas asyik survey...survey... survey... via online butik shawl. Nak beli shawl chiffon beaded. Aku malas nak kuar jejalan survey kat jln TAR tu... Rimas! Panas... piki2 beli online lg cnang. (Aku mmg suka shopping via online pun..hehe)

Tgk Page FB RADIUSITE... asal upload je shawl beaded yg aku nak... xsampai beberapa jam SOLD OUT! Haish!!! mmg xsempat nak order la... shawl kat Radiusite mmg cun. Mmg lawa... Mmg sesuai sgt utk tunang aku ni. Tapiiii... asik sold aje. Gerraammm tau!!!

Pastu usha lak Page FB SHAWLFORYOU... sama la jugak. asik sold out saje!!! gler sedih. Aku siap tny restock ke tidak... bila restock, sama jugak. Aku asik tak sempat nak order. Hrmmm...

In the end, solution aku nak cepat... aku share link pic shawl beaded yg aku nak kat fb. Kot2 ade yg sudi bgtau tmpt jual shawl beaded yg aku nak... hihihi!!! Finally, Terima kasih kpd sepupu aku. Dia bgtau katne leh dpt stock shawl yg cantik2 mcm diaorg (radiusite & shawlforyou)... Dengan gembiranya, semlm aku ajak "my-sayang" gi JALAN TAR (last2 kena gak kuar cari sindri). Pegi BUTIK DIRS/DIRS GALLERY dekat SEMUA HOUSE.

Kat Dirs Gallery mmg banyak pilihan yg sangat-sangat-sangat-sangat cantik... Tudung bawal pun cantik sgt... Shawl semo cantik2.... Masuk kedai tu mmg aku GEMBIRA SANGAT2!!!... lama la jugak aku dok belek2 shawl beaded kat situ. Ade mcm2 pattern... ade mcm2 warna. Harga pun sgt berpatutan. Mampu dibeli lah oleh org biasa2 mcm aku ni... :)

***Sesape yg nak cari shawl beaded/tudung bawal beaded or utk majlis/event, butik ni mmg menepati citarasa anda. Sape yg nak beli online tu... xkesah je. bleh je... tp sempat ke? slalu sold out kan... nak restock kena tggu lama la. Baik g kedai terus. Kat kedai sentiasa ade stock. Warna pun ade lg byk... laagiiii byk pilihan. :)

REKAAN & HANTARAN KENA "REMBAT"

JANGAN PANIK!!! Heee....

Bukan kena curik laaa... tp design & hantaran aku kena rembat dgn pelanggan Emamin Enterprise. Pelanggan tu dr Shah Alam, lps tgk blog kami dia dtg la kedai. Lps tgk hantaran aku, terus dia jatuh cinta dgn idea rekaan aku tuh. Nak sejibik mcm tu jugak! Bunga+warna+reka letak semo nak sama. Haish... idea aku tuh... diaorg ni, cuba la carik idea sindri. Jgn ler rembat idea org... hihihi!!! Mak siap call aku mntk permission psl pelanggan tu nak idea hantaran aku tuh... Aku bgtau mak aku, "Takpe la mak... bagi je la dia. Dah dia suka. Kin cari idea & design lain la..." (dalam hati sedih jugak la). Piki2 balik... think positif la, maknanya design aku tu disukai ramai. Mmg ramai pun yg suka... ade yg sms, email, call tny harga hantaran idea design aku tu. Rezeki beb... Rezeki Allah bagi. Jangan ditolak. Nasib baik la... aku dianugerahkan kepala hotak yg rajin mencari idea2... Tarak hal la nak piki or cari new idea. Lagipun majlis aku lmbt lagi... ade mase lg nak piki2 cari idea yg lebih "The Power Rangers" Hahaha...!!! :D

PELAMIN Vs. NO! PELAMIN

Huwaaaa!!!.... T_T

Rasa nak nangis bila abg aku tak setuju+tak setuju+tak setuju+tak setuju dengan sekeras2nya pasal nak buat mini pelamin. Lelaki mmg gitu kan? iskkk... sabo je la!

Slps survey mini pelamin tu aku n akak berbincang la dgn abahmak ngn abg psl mini pelamin dgn benda2 lain utk majlis tunang aku ni (akak aku PA aku tau utk majlis tunang ni... dia laagiiii rajin survey drp aku. hihihi!). Abah ngn mak xkisah je... abah semo okay je. Tapi abg aku tuh... menentang sekeras2nya. Ini antara babak dialog kami. (ayat lebih kurang laaa...)

Abg: "wat ape pelamin2 ni... mcm nak nikah! xpayah2... membazir! duit tu elok simpan utk kawin. tu lg baik."

Akak: "biarlah... bkn selalu. simple je. mini pelamin. kecik bkn besar. Aza yg nak byr."

Abg: "Jangan... membazirlah. Kan aku dah pesan. JANGAN MEMBAZIR...(sambil geleng kepala)

Abah/mak: (senyum sahaja)

Aku: (MUNCUNG SEDEPA....) "Ye laa... yela... tapi nak buat bantal bulat besar tu. nak mak jahit. Bak duit! sponsor bantal kalo tak kasi wat pelamin." (Hulur tangan dgn muka xtau malu.)

Abg: "Nah laa... amik... amik" (Sambil hulur duit note RM100)

Aku: (Senyum lebar... :) :) :) )


Monday, 16 January 2012

TASK [13]: SURVEY MINI PELAMIN

Sabtu lepas gi survey mini pelamin kat Pasar Besar TTDI. My kazen baru bukak kedai pengantin kat situ. Dia ade sewa mini pelamin kerawang yg aku minat sangat2 tuh... sib baik!!! :) suka sangat! Nama kedai kazen aku tu CHANTEKMOLEQ. Sebelum ni diaorg pun berniaga kecik2 via online cam aku ngn mak la... famili ktorg ni mmg kepala bisnes. Plus! kami mmg famili berseni la jugak... :)


Dah sampai kedai diaorang... Daaangg!!! omigod! omigod! aku teruja... mmg sebijik mini pelamin kerawang yg aku nak tu... hehe. *jumping2!

*Mini pelamin kerawang yg diidamkan.

*muka teruja amik berkat. hehe...


If korang berminat nak servis dr kazen aku ni, leh contact diaorg trus or usha kat website,facebook,twitter or emel pun boleh... :)

Tuesday, 10 January 2012

TASK [12]: IN PROGRESS... HANTARAN

Bizi... Bizi... Bizi!!!

Bizi ngn keje kawin org... bizi ngn keje ehem-ehem-ehem aku jugakkk!!! hehehe... Skang ni blk je keje dr opis, trus singgah kedai mak kat
Emamin Enterprise, Keramat Mall

Skang semo keje ehem-ehem-ehem aku IN PROGRESS...
suka! suka! suka!

*Warna sebenar terpaksa dilindungi...
haha! nnt x surprise la beb... kan?

Wednesday, 4 January 2012

TASK [11]: TAPAK HANTARAN & KOTAK HANTARAN

Semalam dtg kedai mak... mak berkata, "Tuh... dah belikan utk hantaran ko". Aiks?! terkejut aku... mak beli ape lg ni. Xbgtau aper2 pun kat aku... aku selak2 plastik bag dari SSF. Huwaaaa.... mak belikan aku kotak2 utk letak barang hantaran nnt... dh la kaler dia mmg ikut tema. Lawa lak tu... Suka2!!! :)

*comel tak? hehe... ade2 je mak aku ni la. Terima kasih mak!

Then petang td aku singgah kedai mak lagi... nak buat tapak hantaran. Mmg kena buat awal2... kang hantaran aku tak siap pulak, asik dok belek tempahan org je... Biar la buat awal2... xsalah pun. :)

*Ni contoh je... contoh tapak hantaran polkadots. Nak order?

Monday, 2 January 2012

TASK [10]: SURVEY @ REOWNGIFT SHOP

Hari ni kuar dating ngn "my-sayang"... kuar dating pun sebab ade keje nak buat. Survey barang2 kami la. Owhh... kami kena survey dulu. Bajet itu penting... Dah tau kat ne, nak beli ape, brp harga, kat mane lg murah. InsyaAllah, akhir bln ni baru nak beli brg hantaran tunang. Orang tak berada mcm kami, mmg kena buat camni. Kalo kaya, lain cte la... nampak je brg yg suka, grab je trus... xde nak usha2 tgk harga. Hehe...

Ajak "my-sayang" gi Danau Kota. Nak tgk sindri kedai blogshop Reowngift ni wujud ke tak. Kdg2 business on9 ni xbetol... takut la kan kena tipu. Order on9, skali brg2 xsampai, xde. Tapi duit dh byr... Huishh... xnak aku jd camtu. 

Senang je rupanya jln ke kedai showroom Reowngift. Betol2 kat blakang bank Hong Leong, Danau Kota. Kalo korang tau Festival City Mall... dekat2 situ la.

Address:
33-1, Blk F, Platinum Walk,
No.2, Jalan Langkawi,
53300 Wilayah Persekutuan, KUALA LUMPUR.



Aku usha/survey paperbag polkadots... Geram okay! "my-sayang" dok geleng2 kepala tgk gelagat aku... katanya, "polkadot lagi..." Hahaha!!! Harga not bad la... sbb aku tny harga pun dlm 100pcs je.

Ni link kalo korang nak usha price (2012):



TASK [9]: KAIN TAPAK HANTARAN

31/12/2011, Jumaat mlm haritu gi Care4, Wangsa Maju. Mak masuk kedai kain Nagoya. Tgh mak sedap2 pilih kain utk customer (wat alas dulang hantaran), aku pun jenjalan tgk kain jugak. Tetiba nampak 1 kain polkadot itam putih, 1mtr RM3 shj... aku trus grab beli 2m... Untuk ape? Nak buat LAPIK TAPAK HANTARAN aku ler... tema aku polkadot. Maka hantaran aku pun kena ade unsur2 polkadot dan kaler itam wajib ade!

*Inilah rupanya. tak sesuai utk buat baju.
Sebab kain jenis cotton keras. Panas siot kalo buat baju.
Buat sarung bantal lawa la. hehe!

Mula esok, (03/01/2012) aku dah kena prepare buat sket2 hantaran. Owhh... Semo aku kena buat sendiri. Bunga dulang aje mak aku buatkan. Buat awal la, kang tak siap pulak kan. Aku dah la siang keje opis. Tlg buat keje org kawin lain lg. Blk umah br leh ngadap buat hantaran sindri. Mintak2 leh ler siap... *ngamok mak aku kang, hantaran anak sindri xsiap. 

Nanti dah siap tapak hantaran aku ni, akan ku upload di blog:


Tunggguuuuuu!!!... *aku pun xsabau jugak. Hehe... :P

Sunday, 1 January 2012

TASK [8]: FACIAL

Harini (31/12/2011) actually xde plan ke mana2 pun... tp time tghari mak call ajak gi care4 Wangsa Maju. Nak pi kedai Nagoya beli kain satin utk buat alas hantaran customer. Ajak adik aku skali, sbb dia driver kami... Hiks! hiks! hiks! (aku xtau drive kete. Harap maklum.)

Sampai kedai mak ktorg, adik aku tetiba nk gi saloon kat tingkat atas Keramat Mall. Nak potong rambut, lgpun ade offer utk end year 2011. Hair cut hanya RM10 sahaja!!! Sekali mak kami join skali darr... siap inai/henna rambut. Pastu borak2 ngn tuankedai. Rupanya buat facial skali. Aku tanya, "Akak wat facial resdung tak?"... akak tu jwp ade buat. Korang nak tau brp harganya? Sangat MURAH occay.... RM35 termasuk buat asap tu skali. Aku pun grab je la. Dah murah kan.. :) Btw, FYI... aku mmg resdung kuat. Makanan semo kena pantang. :(

Lagi pun dah nak dekat2 ni... kena la jaga muka. Mmg pasni, aku nak buat sebulan sekali, facial + ubat asap resdung skali. Sedap je muka aku dibelai2... tertido la kejap td. Lepas buat, muka terasa sejuk dan nyaman... Sesape yang dah nak dekat raja sehari tu, elok buat facial, body scrub, manicure & pedicure setahun awal tau... buat la sbln skali, kalo xdpt nak buat 2x sebulan. Kena la cantik2... utk diri sindri jugak kan... * kate org, aku ni pun kdg2 malas. Hiks! hiks! hiks!

*Lebih kurang sejam muka aku dibelai... best betol.
Nampak tak tuh aku tgh bersin? Mmg teruk resdung aku ni.

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...