"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 20 January 2013

WEDDING REVIEW: BAJU NIKAH, VEIL NIKAH & KASUT NIKAH

Wokeh!... skang nak cte review psl baju nikah, veil nikah ngn kasut nikah. 

Sape2 yg slalu baca blog aku ni, tau la sejarah cte mane aku beli kain, anta tempah kain kat mane, buat beading katne... pastu veil anta ke mana dan design kasut aku mcmane. Nak aku stori balik ke? Hish! xpayah la ye... aku kasi link kat Labels sudah... korang kalo rajin klik la kat situ.... (Hahaha! nampak sangat aku dah malas nih) Ni aku cte short form je eh... Boleh? :P

Review Baju Nikah: Beli kain kat Jakel, Shah Alam, antar tempah buat baju kurung moden kat area dkt opis aku je - Tailor Rosniza, buat beading anta kat MYBEADS (Fb online bisnes).




Review Veil Nikah: Veil nikah kononnya memula nak buat sindri, pastu tak jadi. Sbb tak menang tgn nak handle. Banyak kije nak buat DIY!!! In the end anta trus kat Tailor Rosniza, tapi... hasil kejenya tak brp cantik. Pastu aku anta by pos suh ZAHRA VEIL (fb online bisnes) buatkan & alter semula. Aku lagi 2 minggu nak nikah time tu tau... hihi! Sbb aku mmg peminat silent reader blogger Pn. Lija. Korang tau blog Non-Cinderella Story tu? Zahra Veil ngn Pn. Lija adalah org yg sama. :) Alhamdulillah... Dpt gak pakai veil hasil keje (alter) drp Pn. Lija.

*Taburan pearls yg dijahit oleh Pn. Lija... :)



Review Kasut Nikah: Kasut nikah beli kat I-Setan, KLCC. Beli time sale... Aku mmg mencari kasut kaler hitam with lace. Sbb tema kuning/hitam ade lace. Sib baik jumpa. Memula nak beli yg siap memanik liplapliplap gituh... tp mahal sgt. Pastu piki2 balik, rugi beli psl bukan pakai slalu... last2 beli yg kosong tanpa hiasan. Plain Lace. Simple but nice. :) Memula buat DIY jahit 3D flower n tampal batu. Pastu lagi sehari nak nikah, aku tanggal semua balik sbb bila dah matching ngn baju dan veil nampak too crowded!!! Sbb baju ngn veil aku dah penuh ngn perincian flowers, beading bagai. Xmo nampak terlalu berat. Bdn aku dah jenis chubby berisi... nnt nampak lagi hodoh. Dlm hati berkata, Less is more better... :)

*hitam warna selamat... bleh pakai dgn ape2 baju.
Tak rugi beli. Leh pakai lagi dan lagi dan lagi lps kawin. :)

4 comments:

  1. cantik La veil. mmg penoh beads. Sya muLe2 verrangann nk tempah jugak. tp skang xjadik. sbb budget burst.. uhukkk

    BTW, Sya br foLLow blog Cikin. free,visit/foLLow Sya jugak ek~
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sya,

      Boleh je beli/buat veil. Simpan lg duit sebln RM50. Kalo majlis lmbt lg la... Hihi
      Nak buat sindri pun boleh. Beli tudung halfmoon kosong, jahit patch lace sindri. Bajet kan? Hihi...

      Dulu mmg nak sgt buat sindri. Tp xsempat nak buat. Sbb semua keje kawin diy... Bunga pahar, hantaran, doorgift. Penat! Majlis kawin 2 hari jew... Hihi.

      Ok sya, kin follow sya nnt. Tenkiu jengok blog kin. :)

      Delete
  2. Haiiii.. salam kenal jumpa dalam instagram masa cari shawlforyou. Hihi. Btw. Veil tu sgt awesome!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih nina. :)

      Blog ni dah nak berhabuk dah.. Lama gler tak update. Bizi gler wat tempahan keje kawin org. Btw, thanks again. Sudi jengok blog sy. :) salam kenal...

      Delete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...