"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 26 February 2012

TASK [20]: COOKIES FOR HANTARAN


Yummeyhhh..!!!

Tghari td pegi lg kedai cupcake Wondermilk. Beli cookies utk hantaran. haritu lupa nak beli. Hehehe! (camne leh lupa tu?)... btw, cookies tahan selama sebln. <--- bukan aku kate, staff wondermilk kate.

Tak penah rase lg... tp bc dr response customer wondermilk, kate mereka sgt sedap. So, dgn senang hati aku beli la 5 flavors cookies. Setiap 1 box/jar harganya RM8.

Aku beli perisa:-
  • Vanilla Almond Bar
  • Crumbly vanilla bar dipped in yummy chocolate and crunchy almond bits
  • Chocolate Otmeal
  • Cakey and tender combination of chocolate & oatmeal covered in magic dust
  • Arabian Meltaways
  • Buttery, soft Sugee drops that just melts in your mouth
  • Chocolate Sandwich
  • Delicious chocolate cream sandwiched between crumbly buttery goodness
  • Choco Fudge
  • Crisp and chewy at the same time. So good, you wouldnt want to share it with anyone

Saturday, 25 February 2012

TASK [19]: KLIK! KLIK! PHOTOGRAPHY

Alhamdulillah... proses mencari photographer sudah selesai.

Sebelum ni mmg plan nak amik kazen aku jd official photographer majlis tunang aku tu nnt. Tapi... disebabkan dia ade job, terpaksa la "lepaskan" dia dgn rela hati. Tu la kena booked awal2. Professional photographer la katakan... Isk.. isk. Sedih la jugak xdpt dia. Sbb aku mmg suka hasil keje sepupu aku ni. Mmg cun! Mmg maveles. :) Promote la dia kejap. Leh tgk hasil keje dia dekat RIZAL RAHMAN-PEVEYHACK.COM 

Hrmmm... survey byk la jugak. Mostly prof. photographer ni caj mahal wlpun utk majlis tunang. Kita ni bknnyer kaya/berduit sgt... Maka, cuba la cari dan cari dan cari photographer yg baru2 tp hasil keje cun! Finally!!!... dgn pertolongan adik aku, dpt la ktorg sorang photographer. Student lg. Pompuan. Memula ktorg tgk hasil keje kat blog dia: NANOLENSA PHOTOGRAPHY not bad! lawa la jugak. Hasil keje dia ngn kwn2 dia cun!  caj pun sgt reasonable bg diaorg yg baru nak naik jd photographer. :)



Sunday, 19 February 2012

[TASK 18]: CUPCAKES @ WONDERMILK

Sehari lepas majlis risik, kerja2 utk majlis tunang bertambah. Masa utk order makanan!!! yeaah... org suka makan cam aku ni, kena survey tmpt mkanan yg sedap2 je. Mahal xpe, janji sedap. Yelah, nak bg org... kenalah bg yg terbaikkkk sekali. Tol tak? :)

Ajak my elder sista gi kedai cupcakes kat Damansara. Alaaa... yg popular tu la. Wondermilk la, mane lagi kan... sib baik la dekat sgt2 dgn umah. Mmg xde masalah. Kat situ kena tempah 2minggu awal b4 ur event. Mcm2 design ade... yg pasti, mmg sedap! :) Bagi aku, harga dia sgt berpatutan. Dah la sedap, harga pun berbaloi. Mampu dibeli org semua org. Alarr... bukan slalu pun nak mencekik cupcake. kan? kan? kan?

41 Jalan SS 21/1A Damansara Utama
47400 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia.

Aku dah siap survey awal2 kat website wondermilk. Perancangan tu sgt penting ye kwn2... :) Pilih2 n save pic yg berkenan. Sampai kedai trus tunjuk pic n isi form. Mudah kan? :)

Aku order dr catalogue GOLDFINCH COLLECTION: CHERRY BOMB mmg sesuai dan ikut tema kaler hantaran aku. Suka sgt2... comel sgt2. :) aku order petite, 36pcs, RM70 sahaja. 

RISIK: ALHAMDULILLAH... =D

11hb Februari jam 4ptg, Alhamdulillah... majlis merisik berjalan dgn lancar. Igtkan tak ramai yg dtg... sekali sampai 10org tetamu drp "my-sayang". Adik beradik dia ramai... meriah sgt. :)

Masa tu, 1st time keluarga kami berjumpa. Aku pun baru 1st time jumpa diaorg. Alhamdulillah... Kami sekeluarga cepat mesra wlpun baru pertama kali jumpa. Aku? Aku segan laaa... byk lepak kat dapur. Pastu masuk bilik. dok dediam.. hahaha!!! cuak sangat2 masa tu...

Btw, nak share ngn semo org "hadiah" istimewa drp "my-sayang"... Terima kasih sayang!!!

Friday, 10 February 2012

[TASK 17]: D.I.Y - PATCH LACE/BEADS BAJU KURUNG

Nak nangis boleh tak? Huwaaaaaaaa...!!! T_T... ni tailor kat opis aku ni nyer pasal lah!!!... Gerrammm tau.. Isk. Isk... Gler lama antar kain. Nak dekat sebulan br siap. Itupun aku dah bising2... baru lah terhegeh2 nak buat. Janji sblum cuti Maulidur Rasul dpt siap. Ni lps cuti baru nak siapkan! 8hb haritu baru siap... Gler gerram aku. Membebel la kejap... Ye la, baju kurung tu nak bg kat "my-sayang" utk buat hantaran tunang. Siap cepat, cepatlah keje semua settle.... Hrmmm.

Pastu aku suh jahit patch lace/beads kat lengan... xnak amik, sbb takut lmbt siap. Antar kat tailor lain pun sama jugak, xnak amik.. takut lambat siap... IN THE END - AKU SENDIRI YANG JADI TAILOR!!! Sabar je la... berkat tunjuk ajar akak tailor yg baik hati (kwn mak aku), dia ajar aku step by step camne nak jait sindri patch lace/beads ni. Hrmmm... sgt la leceh dan menuntut kesabaran yang amat tinggi. Huhuhu... Aku beli patch lace/beads tu kat SSF, Jalan TAR. Semeter RM17.50. Aku beli 3mtr. Letak kat lengan dgn keliling bawah baju. Semoga dapat siap... Aminnnnn!!!


Cantik tak? Cantik tak? Heeee...!!! :)

patch lace/beads @ SSF Home deco

[TASK 16]: SHOPPING @ MUTIARA DAMANSARA

Ape yang bestnyer kat Mutiara Damansara tu? Huhuhu... Kat situ mmg best. Sebab semuanyer ade!!! Ape yang ade? Kat situ ade IKEA, IKANO, E-CURVE, THE CURVE, TESCO, COURTH MAMMOTH. Kiranya dalam 1 kawasan semua benda adalah... nak shopping, makan, tgk wayang, melepak, beli barang dapur, beli furniture... mcm2 lah... xyah gi mane2. Berjalan2 kat situ dah puas hati dah. *Lagipun dekat ngn umah aku. Muahahaha...!!!


4hb Sabtu haritu aku & "my-sayang" beli barang2 barangan hantaran ktorg kat situ je la. Lagipun byk choices & tgh sale kat Metrojaya. Senang betol... ape ktorg nak, semua ade kat situ. lagipun ktorg dah survey harga awal2 dah. Bajet pun dah ade... beli la ape yg ktorg perlu & nak. :)

Seronok jln2 ngn "my-sayang". Dia tak cerewet. Asalkan sedap pakai, cantik mata memandang... OKAY saja katenya... lelaki mmg gitu kan? Bagus!!! hahahaha... !!!

[TASK 15]: BARANGAN KRAF HANTARAN @ SSF, JALAN TAR

Huwaaa... lama gler tak update. Bukan malas. Tapi sibuk. Sibuk dgn keje... dan bla.bla.bla. *Aku hari2 mmg sibuk pun. Huhuhu...

Kuala Lumpur
71-75, Wisma Gurcharan,
Jalan Tuanku Abdul Rahman,
50100 KL, Malaysia.
Tel: 03-2691 0020
Fax: 03-2694 0020

Business Hours :
10.00am - 7.30pm


1hb haritu kan cuti Hari Wilayah, maka dgn sukahati aku ngn mak kuar shopping beli brg nak buat hantaran. (buat semula sbb brg2 hantaran aku semua kena "rembat". Sila baca posted sy sblum ini. hehe!) Sukaaaanyer saya... kuar pagi2 mmg best. Sbb tak ramai org. Aku ngn mak beli brg kat SSF, Jalan TAR. Mak ngn aku ade buat member card, so bila shopping kat sini dpt la diskaun. :) barang2 kat SSF mmg cantik. Lain dr yg lain. Yang penting! sangat UP TO DATE!!! Sgt berbaloi beli barang kat situ.

Macam2 aku ngn mak pilih... yeler, nak buat hantaran utk anak, mak aku agak cerewet la kan. Dah kata tokey kedai kraf perkahwinan... kena la buat cantik2 utk anak sindri, betol tak?

Harga kat SSF, bagi aku sgt reasonable bg yg berpendapatan sederhana spt aku ni. Mampu beli la... beli yg nak guna je. Kalo tak tau, leh tny staff kat SSF. Diaorg sgt friendly dan sedia membantu serta memberi nasihat. Cewaaahhh!!! buat iklan jap. :)

In the end, aku beli paperbag kat SSF. Tak jadi beli kan Reowngift. Asik takde stock je. Risau aku. Last2 beli paperbag dan buat riben polkadot sindri. Hahaha!!! janji tema polkadot ye... just kena kerah tenaga lebih sket la kan bila buat sindri. (lagi laaa... aku bz+bz+bz!!!)

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...