"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 30 December 2011

TASK [7]: JUMPA TAILOR LAI-CHAN

Hari Selasa haritu gi jumpa tailor aunty Lai-Chan. Tailor feveret akak aku. Disebabkan akak aku sponsor byr duit tailor (hadiah special utk aku katanya... hehe!) aku ikutkan je la... dah org nak sponsor kan, dediam sudah. :)

Harga not bad... RM280. Bagi aku normal & reasonable price la. Siap suh taruk beads lg tau! Kalo kat luar tgk harga dah siap ngn beads dlm RM400. Itu yg aku tau la... xtau la kan, kalo ade yg paling murah. Mmg aku xnak sewa. Nak buat baju sindri... Biar leh guna sampai bila2. Leh jadi kenangan jugak. :)

Kena tempah awal2 sbb Aunty Lai-Chan ni fofular... kena antar 1-2bln awal. Ni dia nak celebrate Gong Xi Fa Chai... lagi la lama tup kedai nnt. Baik antar awal2 kan. Cnang kalo nak fitting or nak betolkan ape2 yg patut.

Siap pesan kat aunty Lai-Chan, "Aunty, u buat lawa2 tau... kasi glamour baju sy nih. Buat cantik2 tau.." Hehehe... Takut la. Takut ape yg kita impikan jadik lain. Xsama apa yg kita nak. Siap tunjuk pic design Rizalman tu kat aunty Lai-Chan. :)

* Inilah design conteng2 aunty Lai-Chan. Xkesah la, janji dia tau aku nak camne.

Thursday, 29 December 2011

TASK [6]: HANTARAN

Selepas diskusi ngn "my-sayang", ktorg sepakat buat hantaran 7 DULANG BERBALAS 9 DULANG. "My-sayang" siap remind awal2, "bagi makanan byk2 eh kat saya..." hehehe! Dia pun cam aku jugak. Suka makan... makan nak yg sedap2 je. :)

Last week ktorg berdiskusi kat tmpt favourite aku melepak @ Mutiara Damansara. Gler lama dok meeting. Meeting ye... bukan dating. Seres! Seres! :P Yang kena catit, aku la kan... "my-sayang" dia simpan note dlm otak. Hrmmm... tu la lelaki. Sabau je la. Sib baik la dia ni mmg senang igt. Aku lak mudah blur & pelupa. Sbb tu kena buat shortnote.

So, ni la dia hantaran-hantaran kami pd bln Mac 2012 nanti... (InsyaAllah)

Pihak perempuan kepada pihak lelaki
  1. Bunga sirih
  2. Set potpouri
  3. Baju kemeja
  4. Wallet & belt
  5. Kain pelikat & sejadah
  6. Buah-buahan
  7. Cupcakes
  8. Cookies
  9. Coklat
Pihak lelaki kepada pihak perempuan
  1. Bunga sirih
  2. Cincin
  3. Kain pasang
  4. Hand bag & purse
  5. Buah-buahan
  6. Cupcakes/cake
  7. Coklat
Bab hantaran aku xbrapa kisah sgt... sbb aku kan part timer keje kat Emamin Enterprise - Barangan Kraf Perkahwinan Alhamdulillah... busines my mum semakin maju dari tahun ke tahun... mula aktif berniaga online tahun 2008. Sebelum ni mmg dah ade kedai. Bila aku dah habis belajar... aku tlg mak aku luaskan empayarnya. Sangat2 bersyukur... rezeki tak pernah putus, sehingga kami terpaksa menolak byk tempahan. Kenangan yang xboleh lupa, my mum di panggil bagi rancangan di TV1 - SELAMAT PAGI MALAYSIA pada tahun 2009 sebanyak 2 kali. :)

Iklan kejap!
Sesiapa yang berminat nak order tempahan hantaran, bunga telur atau cenderahati boleh la lawati laman web kami di:

ataupun leh datang ke kedai terus di:
Emamin Enterprise, Keramat Mall, Jalan Datuk Keramat
(betol2 berhadapan dgn LRT Putra Damai)

Google map: Peta Emamin

Wednesday, 28 December 2011

TASK [5]: DOORGIFT

Pasal doorgift plak.. lagiii la aku pening nak buat ape. Piki punya piki, sbb aku suka makan dan hobi aku mmg suka mkn... maka, aku nak bg tetamu aku doorgift makanan jugak.

Skang dlm list nak buat:
  1. Apam polkadot (polkadot lagik!... hehe)
  2. Candy
  3. Mini chocolate cake (ni buat sindri tau! kepakaran aku ni. :p)
  4. Cute mini paper bag
  5. Sticker tag name: Terima Kasih
Untuk packaging aku dah siap survey tmpt dan dah tau tempat dah pun. Aku nak beli cute paper bag. siap ade riben. Ala, jemputan aku xramai pun. ape salahnya bg org benda yg indah2 dan comel2... kan? kan? janji murah dan masih dlm bajet aku.

Owhh... tak lupa jugak nak buat sticker tag. Xpe, itu  leh piki nanti2. Sbb kwn aku ade kedai printing. Bila2 masa leh usha jumpa dia. Diskaun2... tu yg best! :)

Ni list tempat aku nak beli/order utk doorgift:
  1. Apam polka dot's @ Facebook
  2. Cute paper bag @ Reowngift
  3. Sticker tag @ TokeyBaju
  4. Candy beli dekat kedai borong sekitar kedai Chow Kit. (dekat pasar)
*Korang leh klik link atas ni & survey... if berminat nak order. Harga murah dan berbaloi!  :)

*Colorful!!!... i like. :)

*Nak mcm ni jugak... comel je polkadot! 

*Nak sticker tag pattern polkadot camni. Comel kan?
Tapi nak shape bolat cam polkadot. Bkn 4segi camni.


*buat sticker tag camni pun lawa kan? flower gituh! :)

TASK [4]: MINI PELAMIN

Dari 2 hari lepas dok search MINI PELAMIN. Ade org kate xpayah buat... ade org kate kena buat... ade org kata membazir, pasal tunang je. watpe nak buat mini pelamin? TAPI, pendapat aku... kena ada. kena buat. Sebabnya? Ini majlis sekali seumur idop aku... biarlah jadi kenangan indah buat aku dan sekeluarga. Nanti nak bergambar beramai2 nmpk cantik je... Betol tak?

Rambang mata la jugak tgk mini pelamin. Suka sgt design skang ni. Kebanyakannya simple tp sgt comel dan cantik. Survey punya survey, baru la pasan... taste aku suka mini pelamin kerawang. Skang kan trend camgitu... Owh! kita kena slalu updated. Hehehe... Tgk bajet dulu. Harga pun ada mcm2... Penting tu bajet! :)

*Nak buat sebijik camni. Cuma kaler je tukar.

Banyak2 mini pelamin aku tgk... yg atas ni jugak yg aku berkenan. So sweet dgn bunga2 dan batal2 tu... yg penting, kerawang kat blakang tu. Owhhh... sgt cantik!!! kan? kan?

Tuesday, 27 December 2011

TASK [3]: SHOPPING KAIN @ JAKEL SHAH ALAM

Dah dapat color theme yg aku nak, terus terpikir nak beli kain pasang. Apa salahnya beli awal2... skang kan tgh YES = YEAR.END.SALES. Hehe!!! Usha2 kat net, tgk JAKEL ade sale sampai 2 Jan 2012. Yeah~ sempat nak shopping lg... :)

Tapi masa ni, aku kekurangan wang... sbb xterpiki kan nak memula nak shopping kain utk tunang. Nasib baik... Nasib baik... aku dpt MAK yang baik.

Mak aku berkata, "ala, xper la... pakai la duit mak dulu. Nanti byr la balik. Jangan buat2 lupa byr pulak"... Hehe! Legaaaa~ *ala, mak pun sebenarnya nak shopping kain utk majlis tunang aku jugak tuh.. hiks! hiks! hiks!

So, 2 minggu lepas aku, akak, mak & adik aku serbu Jakel Shah Alam, Seksyen 7. Sesape yg dah g I-City Shah Alam tu... sure la tau kat mane kedai Jakel ni. Giler ramai manusia dok shopping kain... Ramai tol orang nak kawin ye... aku tgk semo family, pasangan tunang tgh sibuk pilih2 kain. Ktorang naik kat tingkat atas sekali... rambang mata tgk kain. Hehe... suka bebenor kami!... :D

No. 27, 29, 31, 33 & 35,
Jalan Plumbum S7/S, Seksyen 7,
40000 Shah Alam.
Tel : 03-55108976 
Fax : 03-55108986 

Alhamdulillah... aku dpt kain yg aku idamkan. Total semo... ehem.. ehem.. ehem. Xyah tau la. Yang pasti aku puas hati. Terima kasih emak sbb pinjamkan duit dulu. Muahaha!!! 

Btw, baju idaman utk tunang ni dah survey awal2 dah... terpikat dgn design Rizalman. Nampak je... trus jatuh cinta. Sampai bdk sales kat jakel tu ckp, "Hrmmm... ramai suka design camni la. Rizalman pun beli kain kat Jakel jugak". Owhh... baru aku tauuuu...


*semo gambar adalah hakmilik: http://rizalmanibrahim.blogspot.com/

Haaa... inilah design Rizalman yg aku suka. Idea aku mix n match kedua2 design pd baju tunang aku tu nanti. Tp xde la beriben besar bagai camtu... bdn aku bkn cam model kat atas ni... Agak2 korang kain aku yg rupa polkadot ke... or plain pic yg ke-2 tu? Hehe... Syoohhh... tungguuuu!!! :D

TASK [2]: THEME FOR E-DAY

Umah aku ade unifi... maka, setiap masa "meunifikan" diri. Heee!!! :D Skang ni lg rajin dok search kat net. Search cari theme colors for my E-Day. Sapa tak teruja oiiii....!!!

2nd TASK: Theme colors yang dicari-cari sudah jumpa:
BLUSH-PEACH-PINK-BLACK


Kaler itam wajib ade... kaler favorite aku tuuhhh!!! Mesti ade kaler tuh... Wajib! Penat la jugak cari memula. Payah nak jumpa yg betul2 berkenan dihati... In the end, kalo tak silap aku la... dlm masa 3 hari baru jumpa. Search kat google la... Huwaaa!!! Sekali tgk... terus melekat disanubari hatiku... dah xpandang kaler lain dah... Pangai aku, kalo itu yang aku nak... mmg itulah dia! Xkan toleh kat tmpt lain dah. :)

Theme Colors

*Cantek kan? kan? kan?

TASK [1]: BELI NOTEBOOK

Awal bulan Disember haritu meeting n diskus ngn "my-sayang" pasal hal masa depan kitorg. Bila dah start konfem tarikh for risik & tunang... aku terus surveyed!!! survey kat net la. Owhh... aku mmg camni suka buat persediaan awal. Tak salahkan? Idea dan theme kena piki awal. Nak mcm mana? Nak kaler aper? nak theme ape?

For risik... just famili kami terdekat shj yg berkumpul. Planning awal bln Feb 2012. Korang mesti tanya? apsal lambat? bln 2? Owhh... kami sibuk. "my-sayang" tu lagi sibuk ngn keje. Nak date ngn dia pun kena wat appointment. Hehehe!!! Risik ni pun abahmak aku yg nak... tunang pun sama. Biasa la, org tua kan. Ikut adat. Adat kan penting. Kalo aku malas sebenarnya. Banyak pakai duit! Kalo kaya duit berjuta dlm bank xper la... hehe!

1st TASK: aku buat skang ialah beli notebook. Kena catit ape yg perlu/wajib. Senang bila ada checklist ni... kita xkan tertinggal or missed if terlupa kan? kira cam diari la ni. Haha! Igt ye, PERANCANGAN AWAL SANGAT PENTING. Disebabkan aku skang ni gler ngn polkadot, maka notebook aku pun kena polkadot gak... baru semangat kental nak catit nnt. muahaha!!! Comel tak? RM5 je tau... murah. :)

*Notebook polkadot corak kegilaan saya. Hehehe...


*Haa... kat sini la beli notebook polkadot tu. Daiso, The Curve, Mutiara Damansara.

Monday, 26 December 2011

AKU.DAN.DIA:KAMI

Salam,

Tak tau nak mula ayat ape... dah lama xblogging. blog lama pun dah berhabuk sampai dah lupa password. Hahaha!... bizi ngn keje... bizi ngn bisnes... bizi ngn idop... bizi ngn "dunia baru". "Dunia baru"???...

Yerp! Dunia Baru.

Finally I've found my soulmate

Alhamdulillah! Syukur kepada Allah SWT. Terima kasih mendengar permintaan/doa hambamu ini.
Amin...
Amin...
Amin...

Agak ambil masa yang lama jugak la kami ini "berjumpa"... Walaupun sentiasa ada di depan mata. Pelikkan? Tu la dia... Keje Allah. Kita sebagai umatNya hanya perlu bersabar dan berusaha dan jangan mudah putus asa.

Macamana kisah aku ngn dia?... nak tau?
::Klik link bawah ini::


InsyaAllah, kami akan bertunang pada Mac 2012 dan bernikah pada hujung tahun bulan Disember 2012... Doakan impian kami berdua ini termakbul.

InsyaAllah...

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...