"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 7 April 2013

WEDDING REVIEW: HANDBOUQUET, DOORGIFT & BUNGA PAHAR UNTUK MAJLIS SANDING

Assalamualaikum & selamat berehat...

Alhamdulillah, harini sempat nak update blog. Heee.... wlpun dah berminggu2 tak update personal blog ni, aku tak lupa tau lagi cte hal kawin aku. Btw hari ni 7 APRIL 2013. Hari ni special sgt... sbbnya... sbbnya... HARI NI GENAP USIA PERNIKAHAN KAMI SUAMI ISTERI - 100 HARI. Alhamdulillah... :) Selama 100 hari ni, okay la... aku dpt jalankan tanggungjawab sbg isteri dgn elok. Incik somi pun bukan jenis cerewet. Senang sangat dpt suami mcm tu... Hahaha! Alhamdulillah... *Senyumlebar. Dalam usia 100 hari ni, kami belum ade rezeki lagi nak masuk "org ketiga". Sedang berusaha ni oiii... Sape la taknak anak kan. Tambah2 usia ktorg berdua ni dah masuk ke ambang 30-an. Doakan kami ye... lekas dapat baby! Aminnn...

Back to stori, nak review pasal handbouquet, doorgift dgn bunga pahar. Actually byk gambar psl cte wedding aku kat instagram. Kalo rajin usha2 la ye. Dulu sebelum kawin, rajin bebenor hapdet cte hal persiapan kawin kat IG. Macam retis la kononnya... Hahaha!!! Ni acc IG aku: http://instagram.com/cikinamin/. Leh je tgk sbb Open acc. Xde ape yg nak dirahsiakan. Aku kan artis... kalo leh nak cte je benda kat semo org. Hahaha... poyo lagi! 

WEDDING REVIEW HAND BOUQUET: Hand bouquet ni mak aku yg buat... idea semua dr mak aku. Aku just ckp, "Mak, kin nak hand bouquet bentuk besar. Leh letak terus dlm pasu terus." Itu lah idea gler aku... Tula korang nmpk besar je kan. Hehehe... Bunga pun aku pilih sindri. Pilih bunga sesuka hati aku je. Mak aku pelik aku pilih bunga merah oren Sri Siantan (kalo tak silap aku la... tarik je btg halus tu, kuar madu putih). Kenangan OOooo bunga tu, kecik2... dulu aku suka mkn madu kat bunga tu. Abih jiran aku nyer bunga kena petik. :P

Hoii... gediks laahaiii!!! 

WEDDING REVIEW DOORGIFT & BUNGA PAHAR/TELUR: Kalo korang pasan dlm IG aku n post yg lepas2 psl doorgift aku, utk doorgift org ramai aku bg kotak kaler silver pastu tempek ngn sticker comel bolat. Untuk tetamu pompuan dpt special doorgift dip flowers potpourri. Tak sangka la hai... doorgift potpourri tu ramai yg suka. Aku ngn mak buat limited for 500pcs (500 pompuan je leh dpt). Ade gak tetamu lelaki yg mintak. Nak letak gantung dlm kete... nak kasi wangi katanya. Bunga pahar lak... ade dua design. Tak sempat amik pic yg lg 1 design. Hrmmm... mmg kwn2 aku pulun habis time naik atas pelamin. Abih tarik2 semua bunga telur aku ngn mak aku buat tu... Kejap dah botak! hahahaha!!!... aku pun dpt 1 je sebagai kenangan... sib baik dapat tauuuu!!!





Kalo korang pasan yg corsage ni plak, mak aku buat special utk famili kami. So org tau la kan, sape tuan rumah, adikbradik n sedara mara rapat kami sepanjang majlis. :) Selalu tgk org buat name tag. Letak "father", "mother", "brother", "sister"... bla.bla.bla... Mak aku tak berkenan. Dia kata letak bunga lagi cantik (Dah nama pun tokey bunga... bunga sahajalah dlm otak ye. Hihihi) Sweet kan mak aku buat corsage tu?... aku pun dapat simpan 1 sbg kenangan. :)

4 comments:

  1. soft sgt warna bajuu :) comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nina. ;)

      Thanks rajin usha blog sy. Sy ni suka jd silent reader je kat blog org. :)

      Delete
  2. Canteknya combinasi color..
    Soft je..

    Suka..

    ReplyDelete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...