"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Thursday, 3 May 2012

B2B TASK [10]: DAH DAPAT SIJIL KURSUS PERKAHWINAN

Alhamdulillah... Selamat sudah menjalani kursus Pra-Perkahwinan hari Sabtu & Ahad lps. Sangat best! Sangat seronok! penceramah semo sangat okkay... Ustaz/ustazah muda2 tuh. Kecuali Ustaz Haji Aluwi. Korang yg dok Selangor mesti kenal dia lah... Kelakar betol dia. Hehehe...

Sepanjang kursus mcm2 ilmu yg aku dpt. Kalolah ade ceramah kekeluargaan mcm ni selalu ade, mmg aku nak pegi lagi skali (nak free ye. hehe!). Tak boring, Wlpun banyak melawak, isi cerita tetap ada utk jadikan rujukan, pembelajaran & peringatan kpd bakal pengantin. 

Ramai jugak yg dtg haritu. Ade 4 group. Lelaki dan Perempuan. 1 group ade 15 org. Aku group A. Kwn2 "baru" pun ok. Sgt peramah... :) Makanan pun sedap. Cuma rasa "tak puas" makan. Hehehe.. Biasalah... perot aku ni. Maneleh mkn sket. :p

Kami peserta2 jugak diberi buku2, pamphlets & mcm2 lagilah... Sila tgk gambar yg aku posted. Yg penting woven beg tu kaler negeri SELANGOR ye, BUKAN BERSIH 3.0!!! hehe... :)

Owh ye... korang nak tau ek, katne aku gi kursus Pra-Perkahwinan? Ini infonyer:

    • Tempat: Dewan Kuliah Pusat Pembangunan Kekeluargaan Islam, Aras G, Bangunan Sultan Idris Shah,No. 2 Persiaran Masjid, Seksyen 5 Bukit SUK, 40676 Shah Alam, Selangor.
    • Tarikh: 28hb & 29hb April 2012
    • Masa: 8.00am - 5.00pm
    • Bayaran: RM80.00 seorang
*Cover sijil

*Sijil kursus

*Jadual kursus/ceramah

*Jadual Ceramah

*Ceramah 1

*Ceramah 2

*Ceramah 3 & 4

*Ceramah 5 & 6

*Ceramah 8

*Woven beg

*Buku utk rujukan & pembacaan


*Notakaki: Igt tak haritu aku bgtau nak pakai tudung & shawl 3D roses mase g kursus? Hampeh... tak jadi pakai. Xtau la nape tudung buat hal time tu... xnak mengikut & degil! Sape yg pakai tudung kdg2 pasti mengalami situasi spt aku ni kan... Sabarrr je la. :P

2 comments:

  1. wah..tak sabar nak g!!
    kte g wiken ni!! :D

    ReplyDelete
  2. O yeke. Selamat berkursus. Mmg enjoy n tak boring. :)

    ReplyDelete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...