"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Saturday, 16 March 2013

WEDDING REVIEW: HANTARAN NIKAH & HAND BOUQUET NIKAH

Assalammualaikum semua,

Hahahahaha... gelak besar dulu ye!!! Giler lama tak hapdet blog. Dah sebulan lebih tak hapdet. Bukan malas or hilang, tapi kebizian yang laaaa amatttt sangaaattttt bizi. Haaaa... nak tau pasal ape? Pasal menyiapkan tempahan kahwin org yang menimbun2. Alhamdulillah, lepas je bernikah dan habis majlis perkahwinan aku ngn incik suami... rezeki dtg tak putus2!!! sampaikan mak mintak tlg aku buatkan keje kahwin.  Ktorg bahagikan keje ikut bahagian masing2. Alhamdulillah... Alhamdulillah... Alhamdulillah... Syukur pd Allah SWT. Aminnn... :)

Okay, back to story... Walaupun dah nak masuk 3 bulan nikah, aku still tak lupa lagi kenangan majlis kahwin aku tu tau. (Sape la yg bleh lupa oiiii majlis kahwin sindri. ye tak?) Setiap butir perkara still dok dlm kepala otak aku ni. Sampai ckp ngn incik suami, "Sayang... sy rase mcm nak kahwin nikah lg sekali laarrr...hihihi". Incik suami senyum je la. Tau bini dia ni mereng!!! Hihihi...


Mari kita Review SEKARANG!!!...

Review Hantaran Nikah: Alhamdulillah... Jadi pun hantaran yang di idamkan. Nak hantaran tema warna negeri Peghak gitu. Hehehe... Hitam dan kuning. Pastu nak ala2 merimbun penuh. Aku pakai bunga artificial flowers je. Save bajet beb!!! Walaupun mak aku tokey kedai bunga... sesuka hati nak amik bunga brp byk pun, tp aku rase biarlah berbaloi dr segi kewangan. Lagipun benda ni nak pakai sekali je... lepas tu tak guna dah kan. Betul tak? Tp hantaran aku ni bg anak buah aku guna pakai semula. Recycle gitu! Haaa... itulah bagusnya pakai artificials flowers ni - CHEAP, RECYCLE, REUSE dan TAK MUDAH ROSAK. Kan? Kan? Kan? Korang leh tgk hantaran nikah aku kan blog bisnes EMAMIN ENTERPRISE: http://emamin.blogspot.com



Review Hand Bouquet Nikah: Dengan bangga nak hebohkan... hihihi. Hand bouquet nikah aku buat ni sindri tauuuuu... ala, simple je. Ikut tema yg aku nak la. Memula nak cari la bunga artificials yg kecik2 kaler hitam, tp tak jumpa. Susah plak bila kita nak, tapi xde... in the end, aku buh je la manik2 kecik warna hitam. Habis cite!!!... Hihihi... cantik tak? cantik tak? :) Memang dr awal plan nak guna bunga tulip warna kuning. Tak nak bunga ros sebab dah biasa sgt tgk org pakai bunga ros.

Tengok la ye... Gambar sebelum dan selepas. Ok tak?

DIY: hand bouquet tulip & hydrangea

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...