"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Monday, 7 September 2015

MENGANDUNG/PREGNANCY: 2ND TRIMESTER

Assalammualaikum semua...

Hahahahaha...!!! Gelak dulu. Giler lama tak hapdet. Malas la... skang koje aku malas je memanjang. Tapi bab makan rajin. mengunyah tak renti². Hehe...

Tak tau la nak taip ape... just boleh bgtau, Alhamdulillah... minggu ni dah nak masuk kandungan 22 minggu. Alhamdulillah aku sihat dan baby pun sihat. Doakan kami berdua sihat ye sepanjang pregnancy ni. 

Takde pe yg pelik sepanjang masuk 2nd trimester ni. Biasa² je aku rasa. Baby tak byk songeh. Alhamdulillah... syukur sgt² kpd Allah SWT. Semoga kemudahan yg diberikan berpanjangan sepanjang mengandung dan sehingga waktu sakit bersalin. Doa² kan.... Amin!

Tapi biasa la kan... lenguh kaki, sakit tulang belakang, sakit pinggang dah mula terasa sikit². Berjalan pun dah tak selaju dulu. Cepat penat... hehe. Orang lain dah 2 meter ke depan... aku dok terhegeh² kat blakang nak follow depa kat depan... Suami pun jadi slow gak berjalan. Sentiasa pimpin/pegang tgn aku kalo berjalan... tahap kesabaran yg sangat tinggi ye tuan/puan sekalian. Hahaha!!!

Paling best... moment paling best ketika ini... hari² dpt rasa baby bergerak². Baby ketuk sana, ketuk sini, gerak sana, gerak sini... apa? sommersaults?!!! haaaa... gittew. Tapi bila tang mengeras... rasa tak selesa sikit la. Mengeras kalo aku byk berjalan or terasa penat. Time tu la aku nak cari katil... landing sepuas hati sambil urut perot... bertenang baby... bertenang... hehe!

Apa?Gender baby? Rahsiaaaaa.... Sesungguhnya aku ngn doktor pun xleh nak agak... sebab tak brp nmpk sgt mase ultrasound/scan haritu. Macam nmpk bebird... tp takleh nak sure lg. Next appointment leh tgk confirm lagi skali... tak sabar nak tunggu 30/09/2015 (ikut kiraan 24 minggu - 6 bulan). Semoga perkembangan baik² sahaja... In sha Allah. Doa² kan ye.... :)

Nah... share pic sikit

20 weeks

19 weeks

20 weeks

21 weeks

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...