"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."
There was an error in this gadget

Friday, 18 September 2015

SHOPPING!!! @ MOM & BABY EKPO, MIDVALLEY SEPT 2015

Assalammualaikum semua,

Aku nak hapdet pasal shopping barang baby kat Midvalley haritu. Mmg dah lama blocked date nak pi ekspo Mom & baby bulan Sept. Lagipun tarikh tu cantik la sangat... hehe, besday aku 12/09/2015 (Sabtu). Lepas tu tak disangka incik asben & kakak aku ajak pegi hari Jumaat lps incik asben solat Jumaat. Apelagiiiiii.... girang kegembiraan la aku dpt pegi awal sehari. mmg tak sabar pun. Tak sabar nak merasa pengalaman beli brg baby/anak sendiri. Heeeee...!!!

 Mom & Baby Ekpo

Sedia maklum ye.. kalo dah namanya ekpo,opkos crowded dan susah nak dpt parking. Ktorg sampai je kat Midvalley, tgk papan tanda parking semua alerted kaler MERAH... maknanya full parking laaaa... tapi incik asben adelah seorang yg penyabar... kami pusing tawaf mall sekali, lps tu terus cuba masuk parking wlpun alerted merah lagi... ckp² manelatau kot ade org nak kuar kan... sampai tingkat atas sekali ktorg pusing... Tup!!! ade sorang mamat indian, berjalan bawak barang, incik asben follow dan dgn selamba bukak tingkap tny, "nak kuar ke?" indian tu ngangguk!!!.... YESSSS!!! REZEKI IBU MENGANDUNG... HAHAHA!!! dah la dpt tmpt parking senang... betul² dkt nak masuk ke tingkat atas menuju ke ruang ekpo. Senyum lebar aku tauuuu....

Masukkk jeeee.... perghhh!!! orang dah ramai. Ye la dah petang... nak dkt pukul 4.30 rasanya. Masuk terus menuju ke hall 3. Aku dah siap² kuarkan list nak beli brg, list hall & no booth. Sonang!!! terus pegi tmpt mane nak pegi beli brg baby.... ringkaskan cite, aku pegi booth Mumdreams, Fiffy, Pureen, Drypers (yg dalam list aku la...) Mostly, barang dekat FIFFY AMATLAH MURAH. baju utk newborn ade byk lg. Murah laaaa... 3 pasang (6 helai - seluar + baju) ada rm40, rm35, rm30. Aku beli semua baju newborn/3-6 months kat FIFFY je. Barang hgygiene baby beli kat Pureen. kat Pureen baju jual selai² tak byk choice for newborn. harga mahal sikit. Dekat Mumdreams aku beli bengkung zig zag dgn barut baby... Lelain brg aku usha je dulu mcm botol susu, breast pump, car seat... tu next ekpo baru nak pegi... maybe bulan Nov 2015. Jap! Jap!.. bulan Nov aku dah brp bulan ek? Rasanya dah sarat tuh. Hehehehe....



Opsss... lupa nak bgtau, disebabkan xtau dan xdpt dipastikan gender baby... aku beli baju kaler warna warni. Semua kaler ader... kecuali PINK!!! ntah la.. xde feel nak beli kaler pink. Tapi aku tgk aku byk beli kaler biru jeee... Hahahaha!!! Naluri ummi cikin kata "bebird"... Hehehe!

Btw, aku tak dan nak snap pic dlm ekpo tu... penat weyh... sampai terduduk aku ngn akak aku. Masuk dlm 2x tau... memula rehat jap kat foodcourt makan & solat asar. Sib baik dkt je surau. Dalam foodcourt tu je (dah lama tak dtg Midvalley. Xtau foodcourt dah berubah rupa) Lps solat sambung blk shopping... Pastu lps isyak dlm 8.30 baru ktorg gerak balik.

Ni je pic yang mampu aku shared, itu pun amik dari fb kakak aku. hehehe...!!! nampak tak muka kepenatan aku tu... sambil pgg botol air. Sekejap je habis air masak sebotol tu!!! Haus weyh... hausssss!!!

*Masa ni la ramai baru tau aku peknen...
jadi retis kejap dlm masa beberapa jam membalas komen. Haha!!

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...