"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Thursday, 29 October 2015

MENGANDUNG/PREGNANCY: 3RD TRIMESTER (PART 1)

Assalammualaikum semua,

Alhamdulillah... Minggu ni genap la dah masuk 28 minggu atau 7 bulan. Last week pegi check up kami berdua Ummi & baby HN sihat walafiat. Berat badan ummi ni haaa.... naik sikit. Sikit jer.. Hehe!!! bulan lepas check up 69.7kg, la nih  72.3kg. Sikit jeeee... tak mendadak pun. Risau gak baby membesorrr!!! Eh lupa nak bgtau... confirm!!! scan haritu nampak bebird dgn jelas - BABY BOY... 

Baby HN

Kalau nak tau la... kami suami isteri baru plan Jumaat ni (30/10/2015) nak pi survey hospital utk register & booking bersalin. Nanti aku update eh... kat mana yg kami survey... dan aku dapat kat mana. Next post akan cerita detail utk korang terutama bakal ibu² bersalin. In Sha Allah.... semoga dipermudahkan urusan kami sekeluarga. Yang penting aku bersalin baby HN dengan selamat & kami berdua sihat walafiat. Doa² kan ye... Amin!

Persiapan baby HN pun dah beli sikit demi sedikit. Start beli berdikit² dari bulan September. Macam aku jenis tak suka membazir. 1st think aku buat adelah - SURVEY! SURVEY! SURVEY! Igt tuhhhh bakal ibu² yg akan dapat anak pertama. Selalu kita/depa ni eksaited kan?!!! Mak, kakak & incik asben byk kali berpesan... JANGAN TERLALU EXCITED. BERPADA-PADA & SENTIASA BERINGAT. Sbb tu la setiap kali nak beli brg baby HN... aku pikiaq habis². KEPERLUAN ATAU KEHENDAK? Mana yang lebih penting? Alhamdulillah... syukur, aku masih boleh cool lagi. Hehehe... bertabah hati ni sabar byk² bila tgk barang baby tauuuuuu..... Hahaha!!! (Rasa macam semua nak beli!)

Setakat ni persiapan barang baby HN & ummi dah sedia ada dalam 70%. Ade lagi item yg tak lengkap. Mungkin akhir bulan depan boleh beli lagi... Ye la, nak beli sekali harung semua mane boleh... Kalo duit banyak terlebih takpe. La nih zaman Jibby GST... semua pakat tarik duit je keje. Sabor je laaa...

Ni nak kongsi gambar antara persiapan barang baby HN yang dah dibeli:

playpen beli online. Murah!

semua brg dah letak 1 tempat. Nampak kemas sikit.


Playpen tu aku beli sekali dengan satu set tilam kekabu + sarung + bantal. Bagi aku harga murah utk set PLAYPEN & SET TILAM KEKABU. Harga keseluruhan termasuk postage - RM495. Aku order beli online dari peniaga bumiputera Kelantan (sila support perniagaan BUMIPUTERA ya.. peace! hehe). Korang kalo berminat nak beli pelbagai barangan baby, boleh usha tengok kat FACEBOOKKIDZ COLLECTION CORNER. Whatsapp fast reply, Bahasa Sopan, Layanan Mesra, Servis TIP TOP, Barang cepat sampai (order hari ni, lusa dah dapat).

Facebook Page:

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...