"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 27 November 2015

MENGANDUNG/PREGNANCY: 3RD TRIMESTER (PART 2)

Assalammualaikum semua,

Selamat pagi Jumaat... Okay, hari ni nak cite aktiviti 3rd trimester part 2 pulak ye. Banyak stori ni nak bgtau. Dah 3rd trimester kena rajin berjalan². Jangan bagi baby malas. Senang nak beranak nanti. <--- Mak aku kata. :)


CUTI-CUTI PORT DICKSON (21/22/23 NOV 2015)

1stly, nak cite pasal BABYMOON... Heee! sebenarnya takde la babymoon. Pegi Port Dickson je pun. Tempat lahir/tinggal incik asben. Hahaha!... menyibuk skali join kakak bawak anak² dia cuti-cuti Malaysia. Kan dah start cuti sekolah ni kan... Kakak stayed dekat Lexis Hibiscus, Port Dickson. Amik 3 hari 2 malam (21hb - 23hb Nov 2015). Best gilerrr wooooo...!!! Aku yg tumpang menyibuk ni mmg la eksaited. Jakun pun hado!!! Aku tak tido sana pun, just lepak² je. Tido umah mak mertua ler... mano laie nak poie. Hehe... Meh, meh... share pic sikit. :)


*aktiviti kami sekeluarga*

*dalam bilik ada 2 katil size king*

*mak buyung sangat dah ni...hehe!*

*tetiba rasa femes... haha! suami jarang berFB.
Uploaded gambo, Nah! kawan² dia komen, amik kauuu!!!*


Kat PD aktiviti apa yg boleh buat? bagi aku mandi laut je laaaa... tapi kami sefamili kalo dtg Pd mmg xde mandi laut pun. Ntah kenapa... just dtg situ nak relaks² je. Lepak²... santai²... tgk pemandangan. gittewww!!! Tapi incik asben kata, "ORANG PD MANA ADA MANDI LAUTTTT...." Hahaha!!! Betul la tu... aku pun dah berjangkit. Dah jadi ahli keluarga org Pd. Heeee!!!

Aktiviti ktorg hanya pegi RUMAH TERBALIK PORT DICKSON. Sebab belum pernah pegi sana lagi. Dah la masa pegi time malam lps maghrib. lagi 45minit nak tutup ktorg baru sampai. Kakak aku siap merayu suruh kasi masuk sbb kata ktorg ni dari jauh... Hehehe. Padahal dok KL je punnnnnn!!! :P

Tiket harga untuk dewasa RM20 (dulu RM15 je tauuuu...), Kanak² RM15 (Dulu RM10 je tauuu...). Dalam tu takde la besar mane pun. Tapi sbb ramai org, kena tunggu turn la nak bergambar setiap 1 prop. Sib baik la staff sana sporting. Nak tolong ktorg amikkan gambar. Cepat sikit keje kami nak bergambar sakan. Siap ajar kami camne nak pose gitu ginih... aku xde la bergambar sakan sgt... anak² buah, adik dgn incik asben la yg bergambo sakan... hakak dah membuyung ni haaaa... kaki pun asik membengkak je. Ni gambo ktorg kat rumah terbalik, PD... 








LAST CHECK UP @ TUNKU AZIZAH (26 NOV 2015)

Hari Khamis ptg pkl 5.30 ujan renyai²... Hari last check up dgn dr. Kay. Sebab apa last? Sebab incik asben dah decide aku bersalin dekat PPUM. Lagipun dekat sgt dgn umah abahmak aku. 15/20mnt dah sampai hospital. Apa² hal senang nak berulang alik dari umah --> hospital. Lagipunnnnn... sebab utama, incik asben risau aku tgh sarat ni. Elok stay je la dgn abahmak. Incik asben jarang blk umah. Keje shift. Seminggu sekali baru kami jumpa...

Check up mcm biasa la kan... amik urine, tekanan darah & ultrascan. dr. Kay tegur aku dah tembam sikit dah.. dia tgk berat badan aku dah naik... naik lagi. Hehehe!!! last check up 72kg. Yg la nih 74kg. 2kg naik kauuuuu!!! tapi dr. Kay kata okay je, xde masalah ape pun. Normal semua tu...selagi tak naik mendadak!!! Alhamdulillah, BabyHN sihat walafiat. Takde masalah... buat masa ni anggaran berat BabyHN 1.5kg (32 minggu). Dr. Kay kata normal & baby dlm proses nak membesar lagi. Tapi aku xmo la besar sgt. Bagi aku, mintak² baby lahir nnt dalam 3kg/2.7kg. Mak aku pun pesan, biar baby senang nak kuar, aku pun tak sakit/seksa nak meneran... baby besar payah sikit. Mak aku kata lagi... biar baby besar sihat gedempol kat luar... bukan dalam perot aku nih haaa... Hehe!!! Incik asben sempat amik last video check up scan sebagai kenangan kami dekat Tunku Azizah...Laju degup jantung BabyHN :)




BELI BREAST PUMP MALISH LIFESTYLE

Baru ni ha aku order breast pump single... beli Malish Lifestyle. Baca review org tgk mcm okay je. Lgpun tgh murah offer dekat BREAST PUMPS MURAH, harga hanya RM250. Dapat free gift + free pos. Okay la tuh... nnt dah sampai je, aku terus nak test. Semoga berjaya Fully BF kat BabyHN. Doa² kan ye... Aminnnn!!! Proses order sgt mudah... fast reply whatsapp, servis tip top. InshaAllah dapat brg hari Isnin depan 30/11/2015. Tak sabarrrrrr nak study. Hehehe!!!


Malish Lifestyle



BELI SLEEPING BABY BAG

La nih tgk tgh fofular sleeping baby bag... aku pun terjoin skali terpengaruh dgn bakal² mak. Hehehe... benda yg memudahkan aku, wajib la aku order/beli kannn... aku beli sleeping baby bag dari ejen KAPOK KIOSK BABY PRODUCT. Harga masih sama. Beli size besar RM80 free postage. Mudah laaaa.... senang nak pegang, takyah la kot nak bawak tilam travel. Baby pun selesa mcm kena peluk, letak dlm kereta boleh, letak dlm stroller pun boleh... senang nak di angkut ke sana sini. Janji baby selesa sedap tidooooo je nanti. :) actually dah lama beli.. bulan lepas. Tp lupa nak update... eh bukan lupa kot. Tapi malas nak update blog. Hehehe... kumpul² cite kasi byk... kasi muntah korang semua baca info aku dlm blog ni. Hahahaha!!! Nah, gambo sleeping baby bag yg aku pilih. Semestinya Mickey Mouse... Comel kan? kan?



No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...