"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 10 February 2012

[TASK 17]: D.I.Y - PATCH LACE/BEADS BAJU KURUNG

Nak nangis boleh tak? Huwaaaaaaaa...!!! T_T... ni tailor kat opis aku ni nyer pasal lah!!!... Gerrammm tau.. Isk. Isk... Gler lama antar kain. Nak dekat sebulan br siap. Itupun aku dah bising2... baru lah terhegeh2 nak buat. Janji sblum cuti Maulidur Rasul dpt siap. Ni lps cuti baru nak siapkan! 8hb haritu baru siap... Gler gerram aku. Membebel la kejap... Ye la, baju kurung tu nak bg kat "my-sayang" utk buat hantaran tunang. Siap cepat, cepatlah keje semua settle.... Hrmmm.

Pastu aku suh jahit patch lace/beads kat lengan... xnak amik, sbb takut lmbt siap. Antar kat tailor lain pun sama jugak, xnak amik.. takut lambat siap... IN THE END - AKU SENDIRI YANG JADI TAILOR!!! Sabar je la... berkat tunjuk ajar akak tailor yg baik hati (kwn mak aku), dia ajar aku step by step camne nak jait sindri patch lace/beads ni. Hrmmm... sgt la leceh dan menuntut kesabaran yang amat tinggi. Huhuhu... Aku beli patch lace/beads tu kat SSF, Jalan TAR. Semeter RM17.50. Aku beli 3mtr. Letak kat lengan dgn keliling bawah baju. Semoga dapat siap... Aminnnnn!!!


Cantik tak? Cantik tak? Heeee...!!! :)

patch lace/beads @ SSF Home deco

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...