"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Sunday, 18 March 2012

REVIEW: E-DAY

Hrmmm... penat! baru lps pintal2 dawai buat doorgift utk customer aku. Doorgift special gitu. Nak kasi guest semo bunga dip. Hamboiii... kalo org kaya xpe, bajet byk leh je nak rekues yg cantik2... yg mahal2... kami di Emamin Enterprise sentiasa memberi perkhidmatan terbaik utk pelanggan tersayang kami. Terutama kpd customer yg TAK KEDEKUT, TAK BERKIRA & SANGAT FAHAM HASIL KERJA HANDMADE.

Mlm2 ni aku nak review & cte sket psl majlis pertunangan aku yg dah 15 hari sudah berlalu. 15hari?!!! Rasa mcm baru smlm je... puiii! #gediks. Hahaha!!! Btw, nak bgtau hari ni 18hb Mac 2012. Genaplah aku & "my-sayang" 5 bulan bercinta. Alhamdulillah... :)

Okay... mari mula review.


Baju tunang - Kain and border patch lace beli kat Jakel. Harga xyah tau la... korang mesti la tau kan rate price kat Jakel tu. Plg untung beli border lace. Beli semeter tp dpt 2 meter. Sbb border lace tu lebar... kena potong dua. Cukup utk buat bhgn lengan dan bawah baju. (Sila shopping ketika sale ye...)

Shawl chiffon beaded & inner - Beli kat Dirs Gallery, Semua House Jalan TAR. Yg biz shawl online kat fb tu amik kat diaorg la. Dirs Gallery amik for wholesales. Nak beli borong gi kat kedai dia deret2 ngn Guardian, jln TAR. Leh cek kat website/FB Dirs. Inner Ayraa lak beli kat online FB Al-Humaira Contemporary.

Mini Pelamin & Make up - Amik dari Ilham Seri Cinta. Harga reasonable dan sgt berbaloi bg mereka yg nak bajet. Highly recommended!!!

Photographer - Hired budak2 baru nak naik belajar jd photographer:Nanolensa Photography. Majlis tunang xyah nak mahal2 sgt. Dah nikah nnt xper kalo nak mahal sket. Ini pndpt personal aku la. If nak yg bajet murah. Tapi korang jgn la harap hasil kerja mereka mcm yg profesional tu. Kita nak murah, maka hasil kerja pun bukan A+. Masih cantik tp bukan A+. Paham kan maksud aku tu? Tapi aku rasa syukur... ade jugak bgambar, drp xde langsung? :)

Doorgift - Beli paperbags ngn riben polkadot dkt SSF, Jalan TAR. Sbb aku ngn mak buat business card member, so kami dpt diskaun byk la jugak. :) kan kami buat bisnes kahwin. Pastu sticker ngn pic frame tolsby ikea order dari dida zenal/zoul prinstation. Makanan lak aku buat (D.I.Y) Mini Me choc cakes, gula2 n choc beli kat kedai borong, dpt harga murah. Banyak je kat area pasar Chow Kit. :)

Hantaran Polkadot - Semestinya dari EMAMIN ENTERPRISE. Idea & konsep semua dtg dari kepala otak aku... Sangat2 suka polkadot ketika ini. Hehe!!! Patch lace beaded kain utk buat hantaran aku beli kan SSF, Jalan TAR. Beli 3mtr cukup utk lengan & bwh baju. Cupcakes ngn cookies lak beli kat Wondermilk, Damansara.

Catering - Amik katering kwn mak. Mmg every event ape2 amik kat dia aje la. Macik Fauziah, Pasar Datuk Keramat, Kuala Lumpur. Mmg sedap... sampai kan kazen aku nak tapau bwk balik. Hehehe...

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...