"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 4 May 2012

B2B TASK [11]: BAJU NIKAH @ TAILOR KAK ROS

*Theme colors for nikah: black/soft yellow with small 3D roses

Jumaat lepas jumpa tailor kebiasaan aku kat area opis jugak la, Sri Rampai. Anta kain nak buat baju nikah. Sbb dah biasa ngn Kak Ros ni... babtu anta kat dia je. Harga pun reasonable la. Igtkan nak DIY sendiri veil, skali kak Ros kata dia buat skali la... Harga kira lebih kurang. Hehehe... Bagusnya dpt tailor yg memahami. Yang paling best xyah byr deposit. Tu yang best kalo jadik regular customer ni. Org dah percaya kat kita, harga leh diskaun dan yg penting... aku ckp camgini dgn Kak Ros, "Kak Ros, kalo byr secepuk skali susah la, bleh tak byr ansur2? akhir bln ni, bln dpn pastu nak amik sy kasi abis byr la." Nak tau ape Kak Ros jwp, "Boleh aje, xde masalah..." Huishhh!!! tersenyum lebar aku trus... hehe. Slalu antar kat butik/tailor mesti nak half deposit. Pastu maneleh byr sekerat2 kan... sbb dah kenal lama tu yg dpt "kelonggaran". Alhamdulillah... Aminnn!!!

Diskusi ngn Kak Ros, nak mcm ni, nak mcm tu... nak wat camni, nak wat camtu. Senang nak diskusi ngn org yg dh phm taste kita camne. Settle dah bab baju nikah! Semoga menjadik spt yg diidamkan. Aminnn!!!... Sebelum puasa siap! Kak Ros siap puji ckp, "Lawa la ko beli ros kecik2 ni. Mane ko beli?" Hehe... dia dah berkenan la tuh. Berita plg best dan MAHA SERONOK baju nikah ni bukan aku yg byr upah jahit. Akak kesayangan aku yg sponsor nak byrkan. Legaaaa... Alhamdulillah. Save duit aku lg. Hiks! Hiks! hiks!...

Owh ye.. nak tau ye np aku pilih kuning? actually bkn kaler faveret pun. Tp skang ni, thn ni tgk dah "in" kaler kuning... lawa plak tgk org  pakai kaler kuning. Lagipun kuning kan melambangkan warna RAJA. Terasa la dihati nak jadi "Raja walaupun sehari" #poyo. Hitam tu kaler WAJIB. Sbb aku mmg suka kaler hitam. Sib baik time sanding xde kaler itam. Mak dah warning awal2... Sanding kaler lain!!! Hahaha...

2 comments:

  1. tumpang tanya..sy tgh cr tailor utk bj nikah..bole sy dptkn info tailor cikin..?kebetulan sy duduk berdekatan dgn sri rampai juga..terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalammualaikum Izza,

      Kedai tailor Rosniza dkt bgnan wisma rampai. Area level bwh sekali. Sebelah kedai mkn cina. Sori tak igt nombor kedai. Tp no hp dia sy ade. Nnt call ye. :)
      No hp: 0133507558 (Kak Ros)

      Delete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...