"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Thursday, 17 May 2012

B2B TASK [15]: BELI KAIN SANDING @ JAKEL, JALAN T.A.R

Bagi salam lagi sekali.... Assalammualaikum semua. (Tak jawab dosa!)

Nak cte pasal beli kain sanding pulak. "Ape?!!! Baju sanding pun nak tempah?" itu antara bait-bait kata terkejut dari sang bakal suami aka "my-sayang". Hehehe... aku dgn rasa konfiden jwp, "Ni special moment tau. Biar la... nak buat kenangan sampai akhir hayat saya." "my-sayang hanya mampu tersenyum... hik!hik!hik! bleh terima tak alasan aku tu? Puiii!!!

Hari ahad lepas 13hb Mei, hari last sale kat JAKEL. Membeli belah duit Mysugar Daddy aka abah tersayang. Hehehe... Memula plan nak beli kain utk baju raya, last2 tergoda nak beli kain utk kawin plak. Dah abah nak sponsor, ape lagi... laaaaajuuuuu tapak kaki aku berjln2 mencari dan memilih kain sanding. Seronok shopping beramai2. Abah,mak, adik aku ngn "my-sayang" ade skali. Abah sponsor semua kain raya utk kami. Sponsor skali utk "my-sayang". MasyaAllah, bagus nyer bakal abah mertua. Sponsor utk bakal menantu skali. Alhamdulillah... Bakal menantu muka tersipu2 malu sahaja. Dlm hati seronok tuh... hihihi! Owh ye... thn ni kami beraya pakai kaler TURQOUISE. Cantik!!!

Aku tak cerewet pilih kain. Trus ckp kat SA, "Cari kain for kawin. Nak satin & chiffon ngn border patch lace. Kaler tiffany blue ngn soft pink utk border patch lace." Dgn segera SA tu pegi grab kain utk aku. Pastu aku pilih sindri patch lace. Pilih paling murah la. After less dpt RM60 semeter. Aku beli 2 meter. Gembira sungguh dapat kain yg dihajati. Bertambah gembira sebab DI SPONSOR 100%. Tak kuar sesen pun utk baju sanding. Alhamdulillah.... Terima kasih Allah. Terima kasih abah. Semoga dimurahkan lagi rezeki kami sekeluarga. Aminnnn!!!

*3D chiffon roses beli kat FB: Butik Roses

*My theme for sanding: Tiffany blue & soft baby pink with 3D chiffon roses

*Close up: Cantik kan border patch lace aku tu? Mmg kena sgt ngn 3D chiffon roses tu.


Okay, ni kira-kira utk baju sanding:
  • Satin - RM18X4METER = RM72
  • Chiffon - RM25x4meter = RM100
  • Patch border lace - RM60X2meter = RM120 (*untung beli sbb potong 2 dpt 4mtr)
  • JUMLAH = RM292

1 comment:

  1. Hi. Nak pakej kain lace murah. Drop by tomoktommy.blogspot.com

    ReplyDelete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...