"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Saturday, 15 September 2012

B2B TASK [36]: D.I.Y - KASUT NIKAH, BAJU NIKAH & SPECIAL DOORGIFT POTPOURRI

Ahhhhhhh...~~~ P.E.N.A.T!!! (bln ni je dah 2 kali aku tak sihat, penat/letih byk keje)

Itu je ayat yang mampu aku ckp skang ni. Lagi 3bln tuh... rase byk lagi keje2 DIY aku tak siap lagi. Hrmmm... Doa2 kan semoga Allah permudahkan segala urusan aku ni. Aminnn...

D.I.Y 1
Pertama, nak stori psl keje DIY kasut nikah. Lupa la bila aku buat. Tp yg aku igt, mase tu aku tak sihat. Off keje... aku ni kan xreti dok dediam, maka tgh tak sihat pun aku nk wat keje kawin jugak. Belek2 kasut kawin. Dok piki2... design camne la aku nak ni... buka website hattadolmat. belek itu belek ini... last2 dpt gak idea sindri yg simple. Simple je... Aku jahit 3D flowers ngn tampal batu2 tu je... batu2 tu aku amik kat kedai mak aku. Made in korea. Kalo batu swaroski tu mahal sgt ler nak beli... senang je nak tampal batu tu... guna kaedah ironing. Sebelum iron, susun dulu batu2 tu ikut design kita nak, then lapik ngn kain supaya tak melekat, pastu tekap la ngn iron. tekap sampai betol2 melekat... tekan2 skit... Ini lah rupanya kasut aku. Tunjuk skit je.. xleh byk2, nnt tak surprise lerrrr... Hihihi




D.I.Y 2
Kedua, DIY baju nikah... baju nikah aku jahit skit2. xleh ngadap skaligus. Juling bijik mata aku nak menjahit. Dah ler aku ni lembap... jahit beads kat lengan je amik mase 3jam. adoiyaiii... semoga aku tak give up la eh. Btw, nak bgtau, aku beli beads & pearls yg dah siap mix kaler & size dr Facebook Mybeads. Itupun akak aku yg suggestkan. Bkn aku xtau nk beli pearls & beads, tp aku xreti nak beli pearls & beads kaler yg sesuai matching ngn baju nikah. Kat Mybeads ni, bagus... dia tlg kita, bgtau kaler beads yg sesuai utk kita jahitkan kat baju kita. Aku beli 3 peket. Sepeket harga RM16. Byk la jugak dpt dlm sepeket tu campur2.




D.I.Y 3
Ketiga, DIY keje kraf kawin... masih dok celup dawai ngn letak manik2 kat specialdoorgift potpourri. Dah hampir siap dlm nak dkt 300pcs.Ade lg 200pcs nak ngadap. Agak leceh wat bunga dip ni. Tapi hasilnya sangat puas hati if dah siap. Sangat cantik!!! Bukan nak puji hasil keje sindri, tp mmg kenyataan la. Kraf dr buatan jepun mmg lawa2. Mmg berbaloi la aku blaja ngn mak. Kalo org lain blaja kena byr, aku free je. Alhamdulillah... Igt senang nk dpt ilmu free camtu?... hihihi



***Nota kaki:
  • Dah dpt hadiah besday 1st wishlist dr my sista - Alexa Purple handbag.
  • Dah dpt hadiah besday 2nd wishlist awal-awal dr "my-sayang" - Makan Swedish Meatballs kat Ikea dan lain2 lagi... (byk gler aku paw mkn kat dia... haha!)
  • 2 hari sebelum besday dpt bad news, kete & "my-sayang" eksiden. Sib baik dia xde ape2. Kete je yg teruk kemek... sian our cutie car. :'( Now, "my-sayang" susah nak kuar kemana2... Kete still kat bengkel lagi. Dugaan plg teruk kami terima setakat ni. Redha...
  • Masa aku menaip nih... aku still tak sihat lagi. Batuk2 & selsema... Xper la, sakit tu kan menghapuskan dosa2 kecil kita. Senyummmm... :)



2 comments:

  1. Cntik kasut?.ade bunga tu lg comel...bestlah beads tu ade yg cmoyr...cik mah beli 1 1 ....huhu.....bunga tu comel sgt....

    ReplyDelete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...