"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Tuesday, 18 June 2013

SARANGHAEYO KOREA! = I LOVE YOU KOREA!

*Saranghaeyo, meaning "I love you", is written as 사랑해요 in Korean.

Assalammualaikum semua,

Kenapa aku tetiba taip ayat korea ni? adakah aku akan ke korea? honeymoon kali ke-2 bersama incik somi???!!! Owhhh... tidak, tidak, tidak... Jauh lagi mau menuju ke sana. Tarak bajet woooo!!! ado RM3K baru leh cite (tak termasuk duit shopping lagi tuh. haih!). Ngheeee.... :P

Begini cte sebenarnya... Mak ngn adik aku yg pegi sebenarnya laaarrrr. Diorg dah register awal2 tahun haritu masa Matta Fair kat PWTC bulan Mac haritu. Sekali deposit sorang kena bayo RM500. Aku manede duit tang tu... baru nak bernapas kumpul duit tauuuu... Sobs! Sobs! Sobs! Jealoussssss lagi nih!...

Adik aku amik travel manentah lupa la plak. Tapi ianya percutian in pakej group - muslim travel. Senang kan skang ni nak pi bercuti?... semua dah sedia ada. Janji ONGKOS kena ada dulu la kan? Per person RM3K+++ pakej 6H 4M. Adik ngn mak aku syiokkkkk woooo... mak aku la plak paling eksaited. Dah 2 hari balik mesia still dok cte negara Korea. Lagiii laaaaa aku panas meyirap mengoren semua lah! Aku ajak abah aku gi thn depan. Abah aku kate okay je. Aku ckp, "abah sponsor... yeayyy!!!" Terus abah ku senyap. Hahahaha...!!!

Byk tempat2 popular adik aku pegi antaranya Nami Island... cte winter sonata wat kat situ la shooting. Sape2 yg pegi time musim sejuk opkos terasa auranya... hehehe. Tapi skang ni musim panas, (adik aku kate xpanas manepun... 29 darjah celsius) so, xde la sajli malji bebola ais. Untungnya pegi time musim panas ni, senang nak berjalan... xyah nak pakai baju tebal2... perjalanan mudah tanpa ade delay2 (kalo time salji buruk, kan slalu delay time perjalanan)... nak shopping pun xde masalah. Sonanggggg!!!

Ini antara ole-ole adik ngn mak aku belikan... (rugi aku tak mintak adik aku sebundle pack masker. Kat sana murah gler produk skin care - 1 peket face masker baru RM1 duit kita. Murahkannnn?) Jom usha barang2 100% made in Korea. Bukan made in China taaauuuuu.... awal2 dah suh adik aku cek kalo nak shopping brg kat sana... kalo made in China, baik gi negara Cina terus... ye dak??? hahaha...!!!

Handmade fridge magnet, face mask, Halal food keropok & WON1000 (RM3 jer!)

Losyen, brooch, face mask & Tshirt. All 100% made in Korea. 

Miniature Moschino Collection. 
Mak aku beli kat airport Incheon. Harga murah la mcm kat Langkawi.
Comey je! Suka tau bau floral&fruity.

2PM artis kegemaran aku & adik aku... ktorg ni geng Hottest tauuu...!!!

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...