"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Friday, 21 June 2013

JOM SOKONG PETANI RAKYAT PALESTIN & BELI KURMA PALESTINIAN MEDJOUL DATES



Assalammualaikum semua... salam jumaat,

Alhamdullilah... dah jumaat dah kita ye? *Suka!Suka!Suka! Spt biasa sebelum buat apa² aku suka online dulu... tgk berita online... apa² je la yg jd kat malaysia & dunia kita ni. Laagiii satu, tak sah la kan kalo tak bukak FACEBOOK. Hahaha... "makanan harian di waktu pagi. LOL!

Okay... malas nak lalut panjang², kan bulan Ramadhan akan tiba dlm masa beberapa belas hari je la kan? So aku share cite pasal Kurma Palestinian Medjoul Date. Ni pun dpt info dari Official page Wardina Safiyyah. Aku suka shared benda² yang ilimiah dan berinfo. Kan ade kate, if kita berkongsi ilmu dah dapat pahala tau... 

Ini antara petikan kata dari Wardina Safiyyah:-

"Boikot kurma Iran dan kurma Israel! JOm tolong petani Palestine!! Kurma medjoul Palestin dari Ariha yg diusahakan oleh peladang kurma Palestin sendiri. sila hubungi Manager Ariha dates (Wan Muhammad @ Wan Am 0175854409) utk tempahan sebagai pengedar. utk pembelian bolih hubungi aqsa syarif daerah (sila lawat FB Aqsa Syarif utk alamat/no tel aqsa syarif daerah @70 daerah seluruh negara). satu cara utk membantu petani/rakyat palestin."



Sape² yang rase nak jd pengedar boleh la hubungi nombor yang tertera itu. Aku taknak jadi pengedar. Aku nak beli je. Sambil membeli, sambil membantu rakyat islam Palestin kita yang sering dan sudah lama di tindas. Cara paling senang ini je la yg kita mampu tolong dan derma serta sedekah kepada mereka. Semoga mereka dilindungi dan dilimpahi rezeki oleh Allah SWT. Aminnn...


Selamat menyambut Ramadhan semua... Sayang Islam! :)

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...