"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Wednesday, 12 June 2013

ALKISAHNYA TUDUNG BAWAL COTTON VISCOSE

Assalammualaikum semua,

Ni 1st entry utk bulan Jun 2013... hahaha! dah tgh bulan baru nak update blog. Bkn xnak update, tp rasenya xde cte yg best nak cte kat korang semua. 

Ni haa.. tetiba plak nak share stori ngn korang pasal TUDUNG. Haih... sape yg tak giler ngn tudung kan? Sape yg berhijab tu dan giler berfesyen, mesti hari2 dok scroll kat tenet nak cari latest corak tudung kan?kan?kan?... Alaaaa... aku tau la. Sbb aku pun hari2 mmg buat camgitu. Hahaha! Aku mmg gler tudung. Tak kisah la shawl ke, bawal ke, syria ke, tudung awning ke... semua aku bedal! Seronok gler kalo bab cuci2 mata tgk tudung kat tenet ni kannnnn?.... :P

Aku sebenarnya nak cte psl aku beli tudung BAWAL COTTON VISCOSE BIDANG 45". Aku still confused sampai laaa niii haaaaaa... kenapaaaa???

Sebab aku konpius ialahhhhhh... korang bleh bayang tak? camne la aku tak konpius... Tudung corak dan material yang sama, kat kedai harga jual lain, kat online jual lain... plak tu kat online ni ade beribu-ribuuuuuuuuuuuu online seller tudung. Makaaaanyaaaaa... harga pun sangat berbeza. Padehal material sama tu. Ya, aku paham. Ade seller nak untung lebih... ada seller tak kisah, janji dpt untung pulang modal. Aku tau la sbb aku pun peniaga jugak. Hihihi...

Ni kisah aku ye: - aku beli kat kedai "A" sebab murah harga jauh beza sgt dengan kedai online "B" & "C". Aku beli RM15 je. Korang nak tau tak berapa aku tgk harga kat online tudung aku tu? RM25 okayyyyy. Mahal kan?... tu tak masuk postage lagi tu. Kalo beli wholesale plak kedai "B" jual RM170 termasuk postage. Kalo beli wholesale kat kedai "C" plak dia jual RM160 termasuk postage. Haaaa... korang nampak tak perbezaan tu. (Ya, aku mmg seorang yg detail dan suka survey. Itu penting!!!)

Apa aku bleh wat conclusion skang ni, barangan online skang harga sama je kalo kita pegi beli sendri kat butik/kedai luar sana... xde lagi istilah "beli brg kat online lagi murah laaa...." ITU DULU, SKANG TIDAK LAGI... Bukan aku sorang je tau yg ckp camgini, kwn2 aku yg suka shopping online pun dah perasan dan berpendapat sama cam aku ni.




Nasihat personal aku la kan... patutnya seller online ni kena la compare harga dgn peniaga lain dr online jugak. Pastu jgn ler beli dgn "orang dari atas tangan ke tangan" (pembekal 1 jual ke pembekal 2 kemudian kita beli dari pembekal 2 maka harga jadi 2X ganda la naiknya). Baik terus beli drp pembekal or pemborong. Rajin2 la cari sendiri thru google or tanya2 kat org. Kalo jual mahal sangat, mane ade pembeli nak beli. La ni... kita sebagai pembeli ade "KUASA VETO". Kuasa Pembeli gituh... korang opkos dok survey2 yg paling murah kan? Ye dak?... Heeee!!! Peace... :)


Bawah ni aku shared pics tudung bawal cotton viscose aku yg berharga di pasaran dgn bermacam2 harga. Heheheh... Gambo balik kg awal Jun haritu. Anak buah aku kahwin...

*Baru beli terus pakai. Tak sempat nak basuh dulu. haha!

*Peace yo!

ni bff tersayang... anak akak aku. Mana2 mesti nak menempel kat aku. Hihi.

*mak aku meghaaaahhhh... hihi!

2 comments:

  1. cantik pattern tu. Kalu buat skirt pun ok kan?

    ReplyDelete
  2. semalam saya beli kat Jakel RM155 for 2 meters

    ReplyDelete

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...