"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Tuesday, 20 August 2013

FALSE ALARM... FALSE ALARM... FALSE ALARM!!!

Assalammualaikum semua...

Lamaaanyaaaa... tak hapdet belog. Mood raya masih bergema-gema-gema!!!

Ekceli aku nak cte psl akhir bulan nak2 dekat raya haritu. Hish... spoiled mood jap. Kononnya akhir bulan Julai haritu mengandung la... rupanya... Cish! Tidak... false alarm! false alarm! false alarm! Takde lah keciwa sangat... rase terkilan jap je. Lepas tu okay balik... leh gelak2 buat lawak ngn incik asben. Kita yg teringin nak peknen ni jgn stress sgt... kalo stress laaaaggiii la susah nak dpt baby tau <--- semua org kata camgitu.

Sepatutnya dtg "Miss P" 27hb Julai. Tapi aku tgk, aku okay je... xde tanda2 nak peot. Slalu kalo nak peot perot aku mesti krem sakit sgt kat ari2 bwh perot tu... pastu senggugut seharian 1 hari. terbongkang baring je atas katil layan feeling.

Dalam hati dah berdetik, Ting!!! "eheh... xdtg period? ade apa2kah?" aku dah tersengih sensorang. Terus bgtau incik asben peot xdtg lg... incik asben suh relaks dulu. Dia buat muka cool. Padehal aku tau tu... dia la manusia paling eksaited dlm dunia ni kalo betul2 aku peknen.

Dalam masa tak dtg period tu... mcm2 ler jadi kat aku. Siap gugel, "TANDA-TANDA AWAL KEHAMILAN". Boleh?... hihi. Bila baca, ade separuh tu ade kat aku. Try buat UPT hari ke-4. Eheh... negatif pulak. Pastu akak ngn kwn2 aku nasihat, kdg2 pompuan hamil mmg tak sama smuanya. diaorg suh tggu sampai 10-14 hari. Sampai LAPAN HARI tak mai "MISS P"... aku dah Teruja dahhhhh... sengih je. Siap bgtau kat mak aku dah, "Mak, kin dah 8 hari lewat dtg period ni..." mak aku senyum je la. Mak aku kate pun, tggu dulu. Tggu lama sket baru buat test.... Tuptuptup, HARI KESEMBILAN (4hb Ogos), waktu ptg dlm jam 5pm ada tanda2 coklat pink plak kuar kat "Mrs. V". Aiksssss...? aku sudah konpius. Baca balik, gugel tanda-tanda awal kehamilan - ada part bgtau: Akan ada keluar pendarahan spt darah haid, coklat dan pink. Hishhh... aku kaget! <--- tetiba lak ayat indon. Hihihi...

Peknen ke tidak nihhhh? Aku tny kwn2 aku kat fesbuk... mntk pendpt dan pengalaman dr diaorg. Owhhh... baru aku tau, setiap org ade pengalaman berlainan. Hrmmm... dan aku tak tau la kes aku ni camne. So, conclusion kena tggu sampai "Miss P" aku reda berlalu pergi. Lps habis raya je seminggu raya, aku trus buat UPT sekali lagi... SAH! ujian NEGATIF. Aku tak mengandung... bgtaulah kat incik suami... cian dia. Muka dia redup kejap. Terus aku cium dahi dia... "sori sayang. Takpe, lps ni kita usaha lagi ye". Dia pun trus cium pipi aku. Tau jugak tuh... aku tgh sedih. Tapi tamau tunjuk... kool beb... koollll!!! :D

Ape-ape pun... aku terima ujian Allah dengan Redha. Kita kena percaya dengan Rukun Iman. Terima Qada' dan Qadar drp Allah SWT. Mesti ada hikmahnya kan?... :) Yang penting kena rajin USAHA, rajin DOA mintak pertolongan dan TAWAKAL kpd Allah SWT. Alhamdulillah... aku dan suami tak pernah sekali rasa putus asa. Yang penting kita mesti enjoyyyyy as husband and wife - MARRIED LIFE!!! Hihihi... 

***takdo gambo plak entry kali ni... lupa lak nk amik gambo upt test tuh. :P

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...