"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Saturday, 21 July 2012

B2B TASK [27]: LAGI 20% BAJU NIKAH NAK SIAP!

*My Instagram: cikinamin


Alhamdulillah...

Hari Rabu lps - 18hb Julai 2012 baju nikah aku dah siap. Siap seperti yang dijangkakan!!! Mmg nak tempah awal, sbb aku nak jahit tambah PEARLS+BEADS sendiri kat baju nikah.

Kak Ros kate, "ko jahit sindri, kalo akak jahit lmbt la siap, pastu harga lagi mahal. Sbb jahit tgn." Hehehe... bajet mmg la nak murah, lagipun akak aku yg sponsor bayar. Hehehe. Bagi aku mmg murah la siap dgn jahit veil skali tau!

Aku tempah kat tailor Kak Ros. Tailor kegemaran aku sejak keje kat Wisma Rampai... Dia pun dah de simpan ukuran aku dan dia pun dah tau taste aku camne.. cutting baju yg aku suka pakai camne.. senangkan kalo jd regular customer ni. ;)

Mintak2 la siap awal... byk lagi benda DIY yg aku kena ngadap ni... huhuhu. Stress? Ade la sket... haritu kepala otak aku sebelah kiri mcm kena cucuk2 benda tajam. Kazen aku kate, otak penat... stress. Ubatnya, kena tido dan CUKUP TIDUR. Betol la... aku rasa sejak aku start wat keje kawin ni... mcm2 kepala otak ni dok piki. Selalu piki... TAKUT SEMUA KEJE TAK DAPAT SIAP SEPERTI YANG DITETAPKAN... Doa2 kan semua berjalan dgn lancar ye... Aminnn...!!!




Opps... Nak share stori sket ni. Aku sempat jahitkan patch lace ngn 3D roses kat baju kurung raya anak buah aku. Dah raya kan... mesti la nak glemer. Kalo tempah mahal niii... cuba korang try tny harga kat blog BEADMEPLEASE. Giler mahal... tp hasil keje mmg tip top la. Sape yg xreti jahit, yg kaya, yg malas, yg kaya & malas boleh la hantar tempah kat situ. Aku pun suka hasil keje kat BEADMEPLEASE. Mmg jd sumber inspirasi bila nak start jahit. :)

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...