"Love needs giving and receiving, Love means believing in someone, in something,
Love is being together, struggling through bad time or rejoicing in the good.
Love is always forgiving and never selfish.
Love needs commitment, to grow in search of happiness and life's fulfilment together.
Love is a constant journey to understand what each other need.
LOVE TAKES TIME..."

Lilypie - Maternity

Thursday, 22 January 2015

MEH NAK UPDATE PASAL ONLINE BIZ @cikinamin_shoesbags


Assalammualaikum,

Huwaaaaaa... giler lama dok bersarang blog ni. Muahahaha!!!... Bukan bizi sangat per pun. Tapi Mallllasssssssss nak hapdet. Hikhikhik...

Untuk sesiapa yang belum tau dan nak tau... meh sini aku nak bgtau. Sebenarnya aku skang dah aktif berniaga online. MENJUAL KASUT DAN BEG. Serius... mmg aku dah serius skang ni. Daripada suka-suka nak cari duit lebih lepas kahwin, terus jadi nak serius sebagai PENIAGA ONLINE/BUSINESSWOMAN macam mak aku - EMAMIN ENTERPRISE.

Memula start berniaga bulan Julai 2013. Jual baju dan skirt (Muslimah attire)... Pastu persaingan sangat la ramai. Modal banyak la jugak keluar (memula start berniaga tak tau ape itu maksud 'DROPSHIP'). Bertahan jual baju/skirt selama 3 bulan. Pastu aku tukar mood, mood berniaga nak jual benda lain pulak.

Tuptuptup...Allah SWT dengar doa aku ni. Terjumpa la satu supplier online yg perlukan ejen utk membantu diaorg sale bermacam jenis produk/pattern kasut. Perghhhh!!! giler aku tgk. Byk kasut cun². Harga reasonable.Sebab aku nih mmg giler kasut. Terutama wedges. Pucuk di cita ulam mendatang, terus aku email cara utk jadi ejen. Haaaa... start tu la aku baru tau ape maksud 'DROPSHIP'... HAHAHA!!! YES!... Gained knowledge, harta tak ternilai beb!

Maka... start NOVEMBER 2013 aku mula berniaga kasut secara aktif. Alhamdulillah, feedback sangat la bagus. Mostly rakyat Malaysia suka benda murah dan harga berpatutan. Kira berbaloi la kalo beli. Harga murah & kualiti sama mcm beli kat kedai. Beza kedai mahal... sebab nak byr kos sewa kedai, bil elektrik, gaji pekerja. bla.bla.bla... Lepas tu start bulan DISEMBER 2013 pulak... aku nak kembangkan biz aku ni jual benda item lain pulak. Terpiki nak jual BEG.. YES! Allah dgr lagi doa aku. Dapat supplier online yg perlukan ejen jugak mase tu... dah la dia jual beg lawa². Harga komisen utk ejen sangat la reasonable. Win-Win situation aku rasa. Dia untung, aku pun dapat untung... *Senyumlebar*






Haaaa!!! Lupa nak bgtau... maka NAMA KEDAI ONLINE aku - @cikinamin_shoesbags (instagram). Sape yang takde instagram bleh usha kat FB Page aku - Cikinamin_Shoesbags. Alhamdullilahhh... syukur sangat sebabnya Cikinamin_shoesbags makin dikenali di instagram. Regular customer pun dah ade ramai. Lepas tu diberitahu peniaga online WAJIB DAFTAR DENGAN SSM, makaaaaa... selepas hampir setahun lebih berniaga online, aku pun daftar la. Takmo kene saman weyhhh...!!! Elehhh, bukan mahal pun daftar syarikat kecik, RM70 sahaja setahun. MURAHHH!!! aku pilih CIKINAMIN RESOURCES sebagai nama rasmi syarikat. BEST GILERRRR... haha! jakun jap bila ade syarikat wlpun berskala kecil.

Okayyy laaa... sampai sini dulu la dok bebebebebellll.. haha! dah lama bersarang, banyak plak menaip eh. Btw, meh la cuci mata, soping² kat kedai saya yang comel ittew... Harga mmg berpatutan. Yang penting SAYA ADALAH TRUSTED SELLER YANG BERDAFTAR DI BAWAH SSM, Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Solemnization - #SEXYBLACKYELLOW

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK

Theme Reception: #SWEETTIFFANYBLUEBABYPINK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...